Az Európai Néppárt alelnöke felfüggesztené Magyarország szavazati jogát az EU-ban

2023. december 18. 10:32

A litván képviselő szerint már szavazói is csak Orbán miatt aggódnak.

2023. december 18. 10:32
FRANCE -EUROPEAN PARLIAMENT PLENARY SESSION OCTOBER 3RD

Juknevicienė Rasa litván EP-képviselő, az Európai Néppárt egyik alelnöke múlt héten az Európa Bizottságnak címzett felszólalásában kijelentette, hogy itt az ideje felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát. 

A beszédről készült klipet az Európai Néppárt X oldala is megosztotta. 

Rasa szerint, mikor találkozik a szavazóival azok másról sem kérdezik őt csak arról, hogy mi történt a magyarokkal. 

„Kinek dolgozik Orbán? Putyinnak? Miért nem tesz semmit az EU, hogy megállítsa őt? Nem látják, hogy belülről pusztítják el az EU-t?” 

idézte állítólagos aggódó választóit a képviselő. 

Rasa állítása szerint nagyon is látja mi történik, de szerinte sajnos túl gyengék az eszközök Orbán Viktor megállítására. Szerinte ez a válasz csalódást kelt a szavazókban, akik egy hatékony EU-t szeretnének. 

„Ez nem mehet így tovább. Ha megengedjük, hogy Putyin ne csak Ukrajnát, hanem az EU-t is elpusztítsa akkor egzisztenciális tesztekkel nézünk szembe” – mondta a képviselő. 

Az Európai Néppárt alelnöke szerint a magyarok biztos nem akarják, hogy Putyin győzzön. 

„A Bizottsághoz és a Tanács vezetőihez fordulok. 

Indítsuk el Magyarország szavazati jogának felfüggesztési procedúráját

Az ügyvédeinknek meg kell találnia a jogi útját annak, hogy megállítsuk mind a belső, mind a külső rombolást” – jelentette ki Juknevicienė Rasa. 

A beszéd hivatalos szövegét itt olvashatja. 

Nyitókép:  Union Europeenne / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 18. 20:21
Míg a vétótlan köpcös geci mindent megszavaz, mint a 12. szankcióhosszabbítást is, addig felesleges. Sőt. Míg ki lehet zavarni a teremből, mint legutóbb, addig is felelsleges. Ha majd egyik se működik, akkor jön a 7 cikkely. De az még odébb van.
templar62
2023. december 18. 19:31
Imperial / Birodalmi Droid .
templar62
2023. december 18. 19:26
Pribék = csatlós = satelit r CIA - AGENT .
bornemissza-3
2023. december 18. 19:00
Mind az öt szavazója ezért aggódik? Vagy neki van több is, mint Cseh Katalinnak vagy Donáth Annának, akik pár száz félrevezetett szavazót képviselnek Brüsszelben a saját hazájuk hárommilliós demokratikus többsége ellen? Amivel a saját hazájukban sincs demokratikus támogatottságuk, de Brüsszelben ők lehetnek a meghatározók és akár vehetik el tagországok elidegeníthetetlen jogait? Ha valakiknek meg kellene már vonni a szavazati jogát, azok pont ezek a nulla demokratikus támogatottsággal rendelkező európai parlamenti képviselők, akik a hazájukban is nulla társadalmi támogatottságukkal akarnak beleszólni más országok dolgaiba vagy akarnak pálcát törni fölöttük. Azt kellene már befejezni, hogy olyanok kaphassanak európai parlamenti képviselői mandátumot, akiket még a saját hazájuk demokratikus többsége sem támogat, de azzal felhatalmazva érzik magukat, hogy más országok életébe szóljanak bele és kényszerítsék rájuk diktatórikus akaratuk. És vigyenek vele pusztulásba egy egész kontinenst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!