Megfejtettük, hogy most éppen miért antiszemitázzák Magyarországot

2023. november 21. 17:59

Heti penzum nácibarát Wass Alberttel, amerikai jelentésekkel és megosztó izraeli miniszterrel a Politico bugyraiban – mutatjuk!

2023. november 21. 17:59
null
Varga Mátyás Zsolt
Varga Mátyás Zsolt

„Magyar cirkusz” – fogalmazott a Politico a kedd reggeli hírlevelében annak kapcsán, hogy három EP-képviselő gyakorlatilag leantiszemitázta Magyarországot egy kiállítás/konferencia apropóján.

Deutsch Tamás és Hölvényi György fideszes és KDNP-s EP-képviselők ugyanis Strasbourgban egy konferenciát szerveztek arról, hogy hogyan lehetne küzdeni az antiszemitizmus ellen az oktatáson keresztül, ami mellé szerveztek egy kiállítást is arról, hogy hogyan képes az iskolai tankönyvek reformja a zsidóság pozitív megjelenítését biztosítani.

A konferenciára és kiállításra pedig meghívtak minden egyes EP-képviselőt.

A szociálliberális Karen Melchior (dán), a liberális María Soraya Rodríguez Ramos (spanyol) és a baloldali-zöld Margrete Auken (szintén dán) képviselő-asszonyok ennek viszont nem örültek, mint ahogy azt megírták válaszul (és szívélyesen eljuttatták a Politiconak) „tekintettel az Orbán-kormány gyenge teljesítményére az antiszemitizmus elleni tényleges küzdelemben saját országában, mi, és valószínűleg sok más kollégánk rendkívül zavarónak találjuk ezt a meghívást, és nehezen tartjuk hitelesnek”.

Apró megjegyzés

A szociálliberális Karen Melchiorról 2021-ben derült ki, hogy addig helyezte pszichés nyomás alá az alkalmazottait, míg azok közül többen betegszabadságon kötöttek ki, mások meg felmondtak.

Azért a képviselő-asszonyok azt is megírták a válasz-levélben, hogy minden „valódi” erőfeszítést támogatnak, valamint hogy aggódnak amiatt, hogy Amichai Chikli, izraeli miniszter felszólalóként vesz részt a konferencián. Chikli arról híresült el, hogy leneonácizta a Palesztin Hatóságot, valamint leszögezte, hogy „Sorost kritizálni – aki a zsidó néppel és Izrael állammal szemben a legellenségesebb szervezeteket finanszírozza – minden, csak nem antiszemitizmus, épp ellenkezőleg!”

A lapunkhoz eljuttatott válasz-levélből kiderül (amely teljes érvelését „valamiért” nem osztotta meg a nagyvilággal a Politico), 

a három EP-képviselő fő baja Wass Albert, Nyirő József és Kertész Imre személye a magyarországi oktatásban.

Mint fogalmaztak a szintén az összes EP-képviselőhöz eljuttatott levélben, „Orbán Viktor vezetése alatt Magyarország antiszemita és nácibarát szerzők – például Wass Albert és Nyirő József – műveit bevette az iskolai kötelező olvasmányok közé, míg Kertész Imre, a holokauszt túlélőjének, Nobel-díjas írónak a műveit kivette”. Megemlítettek egy 2022-es amerikai, a nemzetközi vallásszabadságról szóló jelentés hazánkkal foglalkozó részét is, amely felvázolta, hogy „a széles körben antiszemitának tartott írók, köztük a Nyilaskeresztes Párt tagjai, Nyirő József és

az elítélt háborús bűnös Wass Albert művei továbbra is kötelező olvasmányok maradtak az általános és középfokú állami iskolákban”.

A három képviselő-asszony ezek után pedig kedvesen megkérte a magyar képviselőket, hogy először a saját házuknál sepregessenek: „ha a magyar képviselők valóban elkötelezettek az antiszemitizmus elleni küzdelem iránt az oktatáson keresztül, akkor első lépésként saját oktatáspolitikájuk kritikus vizsgálata szükséges. Se több, se kevesebb”.

Megemlítésre érdemes, hogy a 2022-es amerikai jelentés Rashad Hussain, nemzetközi vallásszabadságért felelős amerikai nagykövet irányításával készült, akit még Barack Obama volt elnök emelt be az adminisztrációjába – és nem lehet tudni, hogy pontosan ki is írta a Magyarországgal foglalkozó fejezetet.

Hát, ezt nem nézték át

A 2020-as Nemzeti Alaptanterv (meglehetősen szárazan megfogalmazott) „tartalmi szabályozóit” átnyálazva kiderül, hogy Kertész Imre Nobel-díjas kötete kötelező tananyag '11-12-ben, ahogy a holokauszt megjelenése is a magyar irodalomban. Valószínűleg a képviselő-asszonyok azt „nézték be”, hogy a NAT maga tényleg nem tartalmazza Kertész Imre nevét, „csupán” a tartalmi szabályozó kerettantervben szerepel. Mint ismeretes, a NAT megjelenése során ebből kisebb belpolitikai diskurzus született, Hajnal Gabriellának, a NAT-ért felelős miniszteri biztosnak kellett anno külön, egy TV-interjú során bejelentenie, hogy bár a NAT-ban tényleg nem szerepel, de a hozzátartozó kerettantervekben szerepelni fog Kertész munkássága. Úgy tűnik, hogy három év alatt ez a hír már nem ért el Brüsszelbe.

Nyitókép: Politico

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2023. november 22. 11:01
Hollandiában ölik a zsidókat, nyugat-szerte üldözik őket, napirenden tüntetnek a semiták a semiták ellen, de mivel ez náluk történik, tehát minden nagyon helyes és felvilágosult. Ezek a picsák még strassburgi parlament előtt kiterített meztelen zsidó holttestekre is helyeselnének, vagy rámondanák, hogy Orbán vitte oda őket.
alexandrosz-2
2023. november 22. 10:41
Hiába nyalja ki a vétótlan köpcös cigány geci csicska a zsidók seggét naponta kétszer, hiába fizet nekik százmilliárdokat, hiába védi őket bármi áron, a zsidó ott rúg bele a magyarokba, ahol csak lehet, ott rabolja ki, lopja meg, ahol csak tudja, ott gyalázza a magyarok mítoszait, vallását, hőseit, költőit, kultúráját, történelmit, ahol csak lehet.
kissjani
2023. november 22. 07:58
Mindig felbasszák az agyamat, amikor az ilyen véglények úgy kritizálják, hogy egy sort sem olvastak sem Wass-tól, sem Nyírő-től.
figyelő4322
2023. november 21. 22:08
És miért éppen most erősödnek fel ezek az üvöltések, az antiszemitizmus vádjai Magyarország ellen? Legalábbis az egyik ok az, hogy az ország Izraelt támogatta az ENSZ-ben, és teszi folytonosan más fórumokon IS. Ezért sok 'odafigyelő ember' nyugaton IS elkezdett gondolkodni azon, hogy a libernyák elitek és libernyák harsonák miért is vádolják Magyarországot antiszemitizmussal? Hiszen a valóságban ez pont az ellenkezőjét látják. Így hát a szokásos vádaskodók megpróbálják ezt ellensúlyozni! Tehát felerősítik a hamis harsonát, hogy Magyarországot a szégyenpadra ültessék... EZEK az emberek és szervezetek Magyarország ellenségei, és megragadnak minden alkalmat, hogy ezt be is bizonyítsák! Persze az 'odafigyelőket' már nem olyan könnyű megvezetni, mint az elmúlt években... 😡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!