Orosz katonai szóvivő: Sem Lengyelországot, sem Kijevet nem érte orosz csapás

2022. november 16. 11:46

A nagy pontosságú csapások csak ukrán területen lévő célpontok ellen történtek, 35 kilométernél nem közelebb az ukrán-lengyel határhoz – hangoztatta Igor Konasenkov.

2022. november 16. 11:46
null

Az orosz fegyveres erők nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású precíziós fegyverekkel kedden Ukrajna katonai vezetési rendszerére és a kapcsolódó energetikai létesítményekre nagy erejű csapásokat mértek, amelyek sem Lengyelországot, sem Kijevet nem érintették – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

Hozzátette, a csapások elérték céljukat, és minden kilőtt rakéta eltalálta célpontját. „Szeretnénk hangsúlyozni, hogy

– mondta a tábornok.

 

Újabb rakétatámadás érte Kijevet

Újabb légitámadást hajtottak végre kedden az orosz erők az ukrán főváros, Kijev ellen, a légvédelem négy rakétát megsemmisített, de becsapódás történt a város központjában - közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A polgármester közlése szerint a belvárosban lévő Pecserszk kerületben két lakóépületet találtak el lövedékek.

(MTI)

Nyitóképen: Igor Konasenkov. Fotó: Orosz védelmi minisztérium / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2022. november 16. 14:03
A hoholok égnek mint a Reichtag, lassan veszélyesebbek Kijevre, mint az oroszok. :(
Tommaso
2022. november 16. 13:37
Orosz katonai szóvivő: Sem Lengyelországot, sem Kijevet nem érte orosz csapás, sőt ukrán területre orosz katona a lábát sem tette be. Nincs is háború.
letsgobrandon
2022. november 16. 13:23
Emlékszünk még az arab tavaszra ? mikor a statiszták rohangáltak kamu arab halott kislányokkal a CNN kamerái előtt ?
monuskaroly
2022. november 16. 13:12
Az oroszok kilőnek 100 rakétát katonai és energetikai célpontokra. Ilyenkor az ukránok rögtön kilőnek pár rakétát civil lakóépületekre. Legyen mit mutogatni a világhíradókban!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!