Nem lett kormányfő Pedro Sánchez

2019. július 25. 16:07

A spanyol törvényhozásnak két hónapja van arra, hogy megválassza az ország miniszterelnökét.

2019. július 25. 16:07

A spanyol parlament nem választotta meg miniszterelnökké Pedro Sánchezt, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát a szavazás második, egyben utolsó fordulójában csütörtökön Madridban.

A jelenlegi ügyvezető kormányfőt saját pártja 123, valamint a Kantábriai Regionális Párt (PRC) egy képviselője támogatta igen szavazattal. Nemmel 155-en szavaztak, köztük a legnagyobb ellenzéki pártok, például a konzervatív Néppárt (PP) és a Ciudadanos (Állampolgárok) nevű liberális középpárt politikusai.

Pedro Sáncheznek a szavazásban résztvevők egyszerű többségének támogatását kellett volna elnyernie ahhoz, hogy újraválasszák a posztra. A jogszabályi előírások szerint a spanyol törvényhozásnak két hónapja van arra, hogy megválassza az ország miniszterelnökét, különben új parlamenti választásokat kell kiírni. Spanyolországban április 28-án tartottak választásokat.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2019. július 26. 13:13
jaaaaaj de sajnálom
luisbathhelena
2019. július 25. 22:07
Eleve nem választáson lett ME szóval csak hozta a formát
zakar zoltán béla
2019. július 25. 20:32
Mint CipraSSZ, ua a kheki!!!!!
balbako_
2019. július 25. 19:05
Ezek a spanyol szocialisták nézik, hogy az országuk süllyed, de az a legfőbb gondjuk, hogy Francot kirakják a sírjából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!