EUobserver: Magyarországon rágalomhadjáratokat folytatnak a bírák ellen

2023. február 22. 08:11

A brüsszeli lap szerint hazánk az elképzelhető legrosszabb jogállamisági helyzetben van.

2023. február 22. 08:11
null

Egy, a Liberties által összeállított jelentés szerint Magyarország és Lengyelország továbbra is „a legrosszabb jogállamisági helyzetben van”. A két országot az EU évek óta vizsgálja, írják, mert „visszalépett a demokratikus kötelezettségvállalásoktól, és

A jelentés szerint az EU végrehajtó szerve egy új eszközt vezetett be Magyarország ellen, amely az uniós pénzeszközöket a jogállamisághoz köti, de ez még nem eredményezett „valódi javulást” a területeken.

A jelentést 18 uniós ország 45 emberi jogi szervezetének országjelentései alapján állították össze. Magyarországon és Lengyelországban szerintük továbbra is „komoly politikai nyomás nehezedik a bírákra, és rágalomhadjáratokat (!) folytatnak ellenük”. A jelentés „megállapította”, hogy „a korrupcióról tudósító újságírókat hamis perekkel, úgynevezett SLAPP-perekkel, azaz közéleti részvételt akadályozó stratégiai perekkel zaklatták” Bulgáriában, Horvátországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában és Lengyelországban.

Magyarország az unióban kiemelkedik a „mély korrupciójával”,

teszik hozzá, biztos, ami biztos.

Nyitókép: Twitter. A fotón a magyarországi amerikai nagykövet, David Pressman magyar bírákat fogad

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2023. február 22. 13:18
"A brüsszeli lap szerint hazánk az elképzelhető legrosszabb jogállamisági helyzetben van." Hát, most, hogy mondod... Nálunk jogállam van, ti meg dugjátok fel a jogállamiságotokat, ami egy nemlétező szó. Akkor sem, ha beszartok az erőltetett terjesztésével.
nempolitizálok
2023. február 22. 11:13
Ja, Magyarország a mély korrupciójával. Miközben kiderült, az EP nagyrésze korrupt és ez csak a jéghegy csúcsa.
vbandi
2023. február 22. 10:55
HUXIT ADDIG MINDEN VÉTÓ
Ödenburger
2023. február 22. 10:14
„a korrupcióról tudósító újságírókat hamis perekkel, úgynevezett SLAPP-perekkel, azaz közéleti részvételt akadályozó stratégiai perekkel zaklatták” Azért erre hozhattak volna példát. Foglalkozom a közélettel, de így hirtelen semmi ilyen nem jut az eszembe. Nem zárom ki, hogy előfordulhatott ilyen eset, de sokkal de sokkal valószínűbb, hogy megint alaptalan vádaskodáskodásról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!