Sokkoló olasz vélemény: Nem az a lényeg, hogy az antifa lány bűnös vagy ártatlan

2024. február 16. 12:15

A La Repubblica újságírója szerint nem számít, mit tett a szélsőbaloldali aktivista, a lényeg a méltóságának tiszteletben tartása. Az olasz lap elképesztő ferdítésekkel számol be a brutális támadásról.

2024. február 16. 12:15
null

Nem az a lényeg, hogy a Budapesten raboskodó Ilaria Salis bűnös vagy ártatlan, hogy összevert-e két „neonácit” az utcán vagy sem. Egy másik szempont a döntő: az ítélethirdetésig ártatlan vádlott méltóságának és feddhetetlenségének tiszteletben tartása – állítja Massimo Giannini, aki úgy véli, éppen ezért soha nem lehet eléggé lázadni Orbán Viktor ellen.

A La Repubblica újságírója egyedül azon lepődik meg, hogy az olaszok felháborodtak a magyarországi igazságszolgáltatás miatt, de azzal szemben nem szólalnak fel, hogy a liberális demokrácia bölcsőjében, az Egyesült Államokban még mindig alkalmazzák a „barbár" halálbüntetést.

Az olasz lap egyébként közvélemény-kutatást is megrendelt a témában, amiből kiderül, hogy a megkérdezettek 85 százaléka hallott már Salis ügyéről. A válaszadók 70 százaléka úgy gondolja, hogy Magyarország hibát követ el, amikor szigorú bánásmódot alkalmaz a szélsőbaloldali antifasiszta aktivistával szemben, de az elemzés rámutat, hogy az eset értékelése politikai hovatartozástól függően jelentősen változik.

A cikk azt állítja, hogy Salis részt vett két szélsőjobboldali demonstráló megtámadásban, akik olyan könnyű sérüléseket szenvedtek, hogy nem jelentették az esetet. Ezzel szemben a Becsület Napja rendezvényről békésen hazafelé tartó férfi és barátnője vélhetően életük végéig magukon viselik a brutális támadás nyomait.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. március 06. 20:06
Gazemberek.
Mich99
2024. február 26. 13:52
Ezeknek az idiótáknak fogalmuk sincs a demokrácia és a bíróságok működéséről, pedig állandóan ebbe szólnak bele. Éppen ők helyezik a politikát a bíróságok fölé...
atti64
2024. február 20. 14:17
A VIPERÁJÁVAL BASZNÁM FEJBE A KURVÁT TÖBBET NEM MOSOLYOGNA!!
ujujuj
2024. február 18. 20:46
Ilaria salis önként lemondott a méltóságáról, egészen pontosan csak annyi méltóságra tart igényt, amennyit ő adott az áldozatainak. Kurvára remélem, hogy elesik a lépcsőn, és nem érdekel a diplomáciai hiszti sem. Magyarországnak ezt az üzenetet kell küldenie a világ antifáinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!