Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Magyarországon nincs igazságszolgáltatás

2024. január 14. 10:03

Nem lehet tovább kerülgetni a szarkupacot a szoba közepén. Ki kell mondani, hogy ez büdös és rakjunk rendet! Kezdjük 2006-tal…

2024. január 14. 10:03
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Rengeteg felvétel készült az utcán lövöldöző és megkötözött embereket rugdosó rendőrökről 2006-ban, de nem lettek elítélve.

Pedig nagyon egyszerű, tudható ki volt az egység parancsnoka – erről van jegyzőkönyv. Mivel a rendőr parancsra cselekszik, ezért a parancsnok felelős a csapaterőben elkövetett bűncselekményekért.

Ide le tudom írni a parancsnokok neveit, ezek nyilvános adatok. Mégse lettek felelősségre vonva.

Azt is pontosan tudja mindenki, hogy ki volt a konkrét elkövető. Aki Nagy László szemét kilőtte, róla felvétel készült lövés közben, egy köpcös puskás. Mondták a kollégák, hogy tudják ki volt. Az ő nevét is sokan tudják, de a nyomozók nem tudták kideríteni, az ügyészség se és a bíróság se…

Ez olyan – Morvai Krisztina szavaival élve -, mintha néznénk a Kékfény című műsort – szörnyűlködnénk a bankrablón és a rablógyilkoson. Aztán, aztán nem történne semmi, mert hiszen nincs tovább, nincs rendőr, aki kinyomozza, ügyészség, amelyik feljelentse és bíró, aki elitélje.

Mi is szörnyülködünk a 2006-os képeken, de már nem a szörnyűlködésnél kéne tartsunk, hanem a felelősségek kimondásánál.

Ha nincs igazságszolgáltatás, akkor nincs jogbiztonság se.”

Nyitókép: Peter Mate/AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. január 14. 21:36
Milyen diktatúra az, ahol a rendszer rombolóinak a haja szála se görbül?
EX_Terminator
2024. január 14. 20:50
És ahelyett hogy ezt rendbe tettük volna hagyjuk hogy még jobban elbasszák nekünk központilag brüsszelből. na is is lesz ebből?
vérgőz
2024. január 14. 20:09
persze, hogy nincs. Ha lenne akkor nem flangálna az összes komcsi, libbant és hazaáruló az utcákon, nem mászna napi szinten a pofánkba.
2024. január 14. 19:51 Szerkesztve
"gebsi1➜Szuperszig jan14. 17:50 félrebeszélsz kicsikém? ti fogtok illedelmesen betagozódni a Szemkilövető mellé ha meg akarjátok majd úszni az elszámoltatást és részben tovább szeretnétek fosztogatni az országot" :DDD Hülye gyerek, az elszámoltatás a választásokon történik, és 2010 óta a nemzeti kormányt eddig minden alkalommal úgy számoltatták el, hogy 4-szer újraválasztották — azért csak ennyiszer, mert nem volt több országgyűlési választás… :DDD Ez a tapasztalat, de Te csak számolgass és álmodozz, szerencsétlen gyökér!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!