Ez a polgári forradalmat leverő Haynau szellemi öröksége, nem Petőfié

2023. március 16. 22:31

Ha úgy tetszik: a zsarnok „szabadságáért” (értsd: korlátlan uralmáért) küzd, nem a nemzetéért.

2023. március 16. 22:31
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Orbán Viktor úgynevezett »szabadságharca« valójában annak a szabadságnak a kivívásáról szól, hogy senki ne kényszeríthesse rá azoknak a szabadságjogoknak a tiszteletben tartására, amiket Petőfiék próbáltak kivívni az 1848-as forradalom és szabadságharc során. Ha úgy tetszik: a zsarnok »szabadságáért« (értsd: korlátlan uralmáért) küzd, nem a nemzetéért.

Ez a polgári forradalmat leverő Haynau szellemi öröksége, nem Petőfié. Meglehetősen visszás, hogy az a miniszterelnök szónokol Petőfi szülőházánál a minden magyarban ott élő »kis Petőfiről«, aki jelenleg is azon dolgozik, hogy leverje, megfojtsa azoknak a diákoknak, tanároknak, szabad, gondolkodó polgároknak az ellenállását, akik ma is ezrével demonstrálnak az iskolákban, aktívan szervezve a szabadság kis köreit, hogy a tudásellenes fideszes oktatáspolitika ellen tiltakozzanak.

A Momentum kiáll az erőfeszítéseik mellett, mert mi hiszünk abban, hogy egy erős, sikeres országot a 21. században csakis a tudásra lehet építeni! Nem engedünk a '48-ból, küzdünk tovább egy szabad, európai Magyarországért!”

Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ügyek
2023. március 20. 18:55
primitiva bastardis
amca
2023. március 17. 22:26
Napeleme ,fegyöökör, atömerőműves Baromez. Látom forradalmár vagy. Akkor robbants ,mint Trockij. A Faxodat ne keresd. A szádban lesz.
zara
2023. március 17. 20:12
az árulók hallgassanak...
tapir32
2023. március 17. 19:20
"Aki Magyarországra látogat, megtapasztalja, hogy mit jelent a valós szabadság." Novák Katalin Magyarország jogállam és demokrácia. A fékek és ellensúlyok rendszere kiépített és jól működik. Az ellenzék alkalmatlan. Külföldön pénzt tarhálnak miközben az elnyomott áldozat szerepében tetszelegnek. Ugyanakkor, felelőtlenül terjesztik demagógiájukat.. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Az EU jelentések politikai nyomásgyakorlás céljából készültek. Tartalmilag üres frázisok halmazai. Konkrétum alig. A bolhából elefánt gyártás szép példái. Demagóg irományok. A baloldaliak hazugságokkal és csalással megtévesztették az EP-t és annak bizottságait. A gátlástalan hazudozás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal, a butaság beismerése. Azért kell a hazudozás mert, tisztességes úton semmire sem mennének. A hazai választásokon a hazugságaikkal együtt is leszerepeltek. 4x2/3 Mi, magyarok integráns részei és alakítói vagyunk az európai kultúrának. A sajátos magyar kultúránk az európai kultúra részhalmaza. Magyarország és a magyarok Európa és az európai kultúra részei. Aki, úgy érzi, hogy messze van még Európa az, próbálja meg elsajátítani az európai kultúra értékeit. Akkor, talán nem fogja magától oly távolinak érezni Európát és a magyarokat. A nemzeti kultúrák jelentik Európa kulturális a sokszínűségét. Ott kell állandóan a fair play-re hivatkozni, ahol nem az a természetes. Ott kell állandóan a rasszizmust elítélni, ahol nem az elítélése a természetes. Ott kell állandóan a másság elfogadását propagálni, ahol a másság elfogadása nem természetes. Magyarországon a másság elfogadása és a rasszizmus elítélése magától értődő és értetlenül állunk az előtt, hogy ez miért téma. /Érett személyiségű felnőtt emberekről van szó./ A nyilvánvaló, természetes, magától értetődő dolgoknak nincs információ, illetve hír értéke, azokról nem, vagy ritkán beszélünk. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől, a DK- tól és a Momentumtól kell megvédeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!