Márki-Zay az uniós választáson keresi a politikai túlélést

2023. január 09. 06:11

Sok választása nem maradt, mert ha polgármesterként is megbukik, akkor kikerül a politikai életből.

2023. január 09. 06:11
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Márki-Zay Péter, az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje, akinek vezetésével a legnagyobb esélyből lett a legnagyobb történelmi vereség, bejelentette: az európai parlamenti választásokra létrehozza régóta ígért pártját. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy Márki-Zay nem adja fel a politikai karrierjét, hanem a miniszterelnöki, majd a várható hódmezővásárhelyi polgármesteri bukás elől az Európai Unióba menekül. Saját egyszemélyes pártja segítségével uniós képviselő akar lenni. Erre hoz létre egy saját pártot.

A Telex értesülése szerint a Mindenki Magyarországa Néppárt nevű formáció bejegyzés alatt áll Hódmezővásárhelyen. Ez a párt nyilvánvalóan a hasonló nevű mozgalomból alakul, amely szintén Márki-Zay politikai ambícióinak támogatására jött létre. A »mozgalom« is egyéni vállalkozás volt, amelynek pénzügyeibe még az “elnökség” tagjai sem láttak be. Most a mozgalomból párt lesz, mert az európai parlamenti választáson csak pártok indulhatnak, a tavalyi választási bukás után pedig arra nem számíthat, hogy bármilyen más ellenzéki párt jelöli. Ezért önmagát jelöli.

Sok választása nem maradt, mert ha polgármesterként is megbukik, akkor kikerül a politikai életből. Egyetlen menekülési útvonala az, ha az általa elhitetett híveit rá tudja venni, hogy európai parlamenti képviselőnek megválasszák. Ez egy magas presztizsű, jól fizetett állás, ami bent tarthatja a közéletben. Már előre közölte, hogy a nulla múlttal rendelkező, még be sem jegyzett pártja az Európai Néppárt nagy történelmi múlttal és befolyással rendelkező pártjai közé szeretne bekerülni. Egy olyan párttal, ami csak azért létezik, hogy az ő politikai karrierjét legitimálja.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 11. 20:34
Legalább eltakarodik innen a k anyjába és odakerül melléd.
LancelotDuLac
2023. január 10. 08:06
MZP Majd az EP-ben is lehülyézi, leostobázza, lehazaárulózza a 450 millió szavazót! meg a képviselő társait? vele is csak a szégyen lenne - aki a fasisztákat és a kommunistákat is képviseli ott is lesi majd ki a buzi és a zsidó? még szerencse, hogy már előtte megbukik és be se jut ez a kretén.
Ólat a trolloknak
2023. január 09. 20:58
Nem baj Bartus, majd a Mandiner szemlézi, mint téged..
amca
2023. január 09. 19:22
Látod Baromez. Ránézel Márki Majomra ,rájössz ,hogy te még huuyeeb vagy. Meg fordítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!