Franciaország és az atomenergia

2021. december 07. 09:37

Franciaország nem fordíthat hátat az atomenergiának, a németeknek pedig kell a szél- és földgázalapú kombináció.

2021. december 07. 09:37
Thibaud Gibelin
Corvinák

„Franciaország nem fordíthat hátat az atomenergiának, Németországnak pedig szüksége van a szél- és földgáz alapú energia kombinációjára: a két rendszernek egymás mellett kell léteznie, és az európai besorolási rendszernek tükröznie kell ezt a pluralitást.

Ha Párizs tiszteletben tartotta a német döntést az atomenergia fokozatos kivonásáról, akkor Berlinnek tiszteletben kell tartania Franciaország, Finnország és a közép-európai országok álláspontját. Van még más is. 1957-ben a Római Szerződés létrehozta az EGK-t (Európai Gazdasági Közösség) és az EAK-t (Európai Atomenergia Közösség). Más szóval, az atomenergetikai együttműködés kezdettől fogva az európai egység egyik sarokköve volt. Végül pedig meg kell említeni, hogy az atomenergia békés célú felhasználásának háttérbe szorulása a katonai felhasználás hanyatlását is maga után vonja.

Ebből a szempontból az atomenergiáról való lemondás nemcsak gazdasági veszteség, hanem a XXI. századi Európa számára súlyos következményekkel járó politikai öncsonkítás is lenne."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. december 07. 16:24
Majd a németek bombázzák Franciaországot mert nem zárják be az atomerőműveiket. :)))))))))))
luzitanxaver
2021. december 07. 12:07
"az atomenergiáról való lemondás nemcsak gazdasági veszteség, hanem a XXI. századi Európa számára súlyos következményekkel járó politikai öncsonkítás is lenne" Akkor akár hívhatnák deklarált német (óppárdon, ajrópai) kormányzati célnak is.
Megtalálta
2021. december 07. 10:21
" Emmanuel Macron francia elnök november 9-i televíziós beszédében bejelentette, hogy Franciaországban hat új atomreaktor építését tervezik: ez azért számít jelentős döntésnek, mert Franciaországben1997 óta nem épült új reaktor. " Érdekes, hogy Franciaországot senki nem baszogatja emiatt.
Drazsé
2021. december 07. 09:50
https://coub.com/view/1kasq1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!