Örömünnep, Lisztes-gól, újabb sima Fradi-győzelem a derbin Ferencváros - Újpest 2-0

2024. május 19. 20:09

Ahogy az várható volt, a Ferencváros simán legyőzte a motiválatlan Újpestet. Ez volt zsinórban a 16. derbi, amely Fradi-sikerrel zárult.

2024. május 19. 20:09
null
Vámos Tamás

Nyitókép: fradi.hu

***

Ismert: a Ferencváros zsinórban hatodszor lett bajnok (története során harmincötödször), az Újpest pedig kötéltáncot járva éppen hogy benn maradt az élvonalban.

Az is köztudott, hogy a Paksi FC ellen elvesztett Magyar Kupa-döntőt követően a Fradi vezetőedzője, Dejan Sztankovics vezetőedző egészen a Szpartak Moszkváig „menekült” (a derbin a másodedző, Leandro de Almeida irányít), míg az Újpest FC-nél vezetőségváltás történt: Roderick Duchatelet után a MOL Vagyonkezelő Kft. lett 100 százlékban a lila-fehér klub tulajdonosa.

A mérkőzést az egyik legrutinosabb NB I-es játékvezető, Erdős József dirigálja, a két együttes a következő összeállításban kezd:

Ferencváros: Dibusz – Mackreckis, Botka, Wingo, Ramírez – Tóth A. Ben Romdhan – Zachariassen, Marquinhos, Szevikjan – Varga B.

Újpest FC: Molnár Zs. – Huszti A. Keita, Kobouri, Tamás K. – Radosevics, Tajti – Pauljevics, Mörschel, Csoboth – Ambrose

90+1. perc

Traoré bepasszát Ben Romdhan a védőkbe vágja.

90. perc

4 perc van hátra a szezonból. Egyet cserél még az Újpest: Tajti helyett Mucsányi is elmondhatja magáról, hogy pályára lépett egy derbin.

88. perc

Tűzijátékot rendez a Fradi: Abu Fani beívelése után Kodro fejesét Molnár hatalmas bravúrral üti ki, a kipattanót Ben Romdhan szeretné a hálóba továbbítani, a vendégek kapusa ezt is kiüti.

83. perc

Az Újpest is cserél: Huszti helyett Kovács Dominik léphet pályára a derbin. Az édesapa, a korábbi újpesti gólkirály, Kovács Zoltán nyomdokain...

82. perc

Tóth Alex helyett egy újabb búcsúzó, Besic a Fradiban, Zachariassent pedig Abu Fani váltja. 

77. perc

A bosnyák-spanyol támadó kis híján góllal debütál a meccsen, ám Tóth Alex passzát lesről továbbítja a hálóba. 

76. perc

Cserél a Fradi: Szevikjan helyett Traoré, Varga Barnabás helyett Kodro a Fradiban.

FERENCVÁROSI TC
Ferencváros: minden jó, ha jó a vége... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

75. perc

Kiderül: az Újpest védőjének „könyöklése” büntetőt ér, Varga Barnabás búcsúajándéka Lisztes Krisztiánnak: ő lőheti a büntetőt! A Frankfurtba távozó tehetség magabiztosan értékesíti a lehetőséget. Ferencváros – Újpest FC 2-0. 

73. perc

Keita adja el a labdát, Lisztes szerzi meg, aki leadja Vargának, de a gólkirály lövése Husztiról szögletre vágódik.

69. perc

Ezekben a percekben a Fradi-tábor arra emlékeztet – persze, durvább kifejezéssel – hogy Dejan Sztankovics a jobb anyagi lehetőségek miatt távozott a Szpartak Moszkvához. 

65. perc

Ambrose helyett Sasere az Újpestben. A nigériai cserejátékos eddig 0 gólos a liáknál – nehezen elképzelhető, hogy a statisztika éppen e derbin javul majd.

64. perc

Eldőlt: a hatalmas esőzés miatt elmarad a lefújás után tervezett drónshow...

62. perc

A közönség által éltetett Marquinhos helyett Lisztes Krisztián lép pályára – az ifjú tehetség (jó ideig) utolsó meccse a Fradiban...

61. perc

Botka labdájával Zachariassen lendületesen tör előre, beülteti a hintába a védőjét, de lövése a jobb kapufán csattan.

55. perc

Szevikjan – Zachariassen – Marquinhos a labda útja, a brazil lövése ezúttal szögletre vágódik. Az örmény légiós beívelése után Ramírez elé kerül a labda, aki a lövés pillanatában elcsúszik, így a kísérlet elkerüli a kaput.

50. perc

Az immár szakadó esőben a félidő első kísérlete: a lendületes Szevikjan bombája megy mellé.

46. perc

A mérkőzést 18.767 szurkoló tekinti meg a Groupama Arénában.

SZÜNET UTÁN

45+5. perc

Szevikjan beívelését Varga B. középre fejeli, éppen Molnár Zsombor kezébe. Sokat mondó adat: 0,03 az Újpest várható góljának esélye...

45. perc

A gól utáni füstfelhő miatt nem kevesebb, mint 8 perc lesz a hosszabbítás.

MARQUINHOS
Az agilis Marquinhos látványos találatával szerzett vezetést a Ferencváros Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

38. perc

Vezet a Fradi! Szevikjan passzát Marquinhos tolja meg, és mivel senki nem támadja meg, a játékmester csodálatosan teker a jobb felső sarokba. Ferencváros – Újpest FC 1-0!

A látványos gól után a brazil a mezét is levéve ünnepelteti magát – egy sárga lapért cserébe.

37. perc

Tóth Alex beívelését Zachariassen fejeli tovább, Varga B. közelről stukkol – mellé...

35. perc

Tajti Zachariassent rántja vissza a félpályánál – ez a sárga is jogos!

34. perc

Az igen aktív Ben Romdhan szabadrúgása alig száll fölé.

31. perc

Zachariassen – Varga B. a labda útja, amely Szevikjan elé kerül, az örmény beadása után a gólkirály a felső kapufára fejel. Érdekesség: ez volt az FTC 18. kapufája ebben a szezonban.

29. perc

Ambrose löki fel a félpályánál Ben Romdhant, jogos a sárga a lila-fehér nigériainak.

25. perc

Ben Romdhant gyanús körülmények között szereli Mörschel a tizenhatoson belül, Erdős sárgát ad a tunéziai légiósnak, aki pedig láthatóan egészen biztos abban, hogy a VAR majd neki ad igazat. Nem így történt...

24. perc

A Ferencváros fölényét jelzi: eddig 63 százalékban birtokolja a labdát a bajnokcsapat, igaz, mindössze egy kapura lövési kísérlettel...

13. perc

Két Fradi-szöglet egymás után: Ben Romdhan kísérleteinél láttunk már jobbat is...

7. perc

Szevikjan „szokásos” tekerése ezúttal fölé száll.

4. perc

Itt az első hazai lehetőség: Zachariassen beadását Varga irányítja kapura, de Molnár véd.

1. perc

Az Újpest FC kezdi a mérkőzést.

Négy játékost búcsúztatott el a Fradi: Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic valamint az Eintracht Frankfurthoz távozó ifjabb Lisztes Krisztián vehet át posztert Kubatov Gábor klubelnöktől. Felhangzik a „Lisztes Krisztián, sálálálálá!” örökbecsű nóta.  

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­­s­­z­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­n­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Halder_1899
2024. május 19. 22:31 Szerkesztve
A Fradi mikor kiemelkedett 2018tól kevesebb magyar bevétele volt, mint a Vidinek és kb mint a felcsútnak. Rebrovnak köszönhető a nagy nemzetközi bevételek jöttek, benne a BL csoportkör pl 9 milliárd forintja csak a BL !!! Ezzel ment el a Fradi a Viditől pl. 2011től épült a csapat sok éven át 2018ig. 7 év ment el, míg felépült a NAGY csapat. Azóta a UEFA pénz és az eladott játékosok plusz nagy pénzt hoztak a költségvetésnek. HAJRÁ FRADI !
zsellér péter
2024. május 19. 22:27
szánalmas az egész Fradi MIgránscsapat , hazaáruló kozmpolita csapat Soros álma Sikerült tönkretenni az NB1 -t van egy csapat tízszeres pénzzel a háta mögött ,igy a többiek hogyan bizzanak a bajnokság megnyerésében Kellene egy limit , hogy komoly legyen a bajnokság
hernadvolgyi-2
2024. május 19. 22:19
Varga B. talpig úriember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!