A dalai láma nem tulajdonnév, polgármester asszony!

2021. június 03. 07:29

A baloldal baromságokat beszél és vetít sajátjai számára.

2021. június 03. 07:29
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Polgármester asszony vetít nekünk egy alaposat. Ugyanezzel a lendülettel megtehette volna, hogy a külhoni magyarság szenvedéseinek állít emléket egy-egy utcanévvel, de úgy tűnik, ez annyira nem jövedelmező ideológiailag.

A baloldaliság áldozati pózának ugyanis elengedhetetlen része, hogy nagyon messze, számunkra kimondottan érdektelen dolgokért tiltakozzon, míg a minket naponta érintő kérdéseket figyelmen kívül hagyja, de inkább azokat megbélyegezze. Gyakorta tüntettek Tibetben a székelyek, Hongkongban meg a kárpátaljai magyarok szabadságáért, így érthető polgármester asszony harcos kiállása!

De végül úgyis csak az marad, ami a lényeg: a baloldal baromságokat beszél és vetít sajátjai számára, mi meg vállat vonunk és csináljuk tovább az érdemi tevékenységeket.A baloldal tótumfaktumainak megbízásában ugyanis nem szerepel, hogy a választókat szolgálják. Mert ezzel a nekibuzdulással Baranyi a kerületi utak felújításába is belekezdhetett volna. Kevésbé mártír meló, mint duzzogva tüntetni, de a választópolgárok tán mégis többre tartanák.”

Kép forrása: MTI / Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aszterion
2021. június 05. 22:28
„Normális emberek magukért, családjukért és nemzetükért állnak ki.” - ez nem más, mint törzsi gondolkodás, amit elég régóta meghaladott az emberiség normálisabb része. „A tibetiek és mások sem mennek semmire hangzatos nyilatkozatokkal” - ez már sokkal jobb érv, mint az a még Trombitás Kristófhoz képest is meglepően infantilis gondolat, hogy azért ne tüntessünk értük, mert ők nem tüntettek még a külhoni magyarokért. Elismerem, hogy ezek a táblák nem javítanak a Kínában elnyomott kisebbségek helyzetén, legfeljebb a tudatosítást meg a hírverést segítik, ami a semminél nem sokkal több. (és igen, az EU nyilatkozatai is harmatgyengék. De szerintem nem azt kellene szorgalmazni, hogy legyenek teljesen kussban, hanem azt, hogy lépjenek fel erélyesebben, és az orruk alá kell dörgölni a katalánokat meg a többi európai kisebbséget, számon kell kérni rajtuk az elvek következetes alkalmazását.) Ezek az utcanévtáblák sokkal inkább a mi önvédelmünket szolgálják, azt üzenik, hogy kedves kínai komcsi diktatúra, tudjuk, mit művelsz az ujgurokkal, tibetiekkel, keresztényekkel, hong kongiakkal, köszönjük szépen, mi nem akarunk adósrabszolgák meg gyarmat lenni.
yndi
2021. június 03. 17:05
Aki az ujgur átnevelő táborok lakóinak a sorsát a székelyek gondjaihoz hasonlítja, az megérdemelné, hogy bezárják egy ilyen táborba. A gulágról azért szabad beszélni, vagy az is tilos, mert arról is a székelyek jutnak Trombitás eszébe? A székely őseim nevében kikérem magamnak Trombitás tahóságát.
nyugalom
2021. június 03. 13:00
Fülesbaranyi nagyon sötet, csak felül szőke!
fonak
2021. június 03. 12:30
Ugyanaz a szint, mint Amerikában a Black Lives Matter utca, George Floyd tér. Eredeti ötleteik szokás szerint nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!