A szabad világ

2020. február 11. 06:24

Orbán Viktor nem megtűrt és kellemetlen vendég Berlinben, hanem egy olyan európai vezető, akinek a szavára érdemes odafigyelni.

2020. február 11. 06:24
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

„A migrációs válság kezelésének ügyében Merkel sokáig kitartott veszélyes és önsorsrontó elmélete mellett, miszerint Európa ossza szét azokat, akik ide akarnak jönni érvényesülni. Ebből az lett, hogy nem csupán megremegett a belé vetett bizalom, de magával ránthatja az egész kétpólusú politikai rendszert is, amíg szép lassan, németesen összeomlik. Ehhez pedig nem kellett sok, csak annyi, hogy az önmagának felépített álomvilágról elhitte, hogy létezik, és ma valóban a szélsőjobboldal elleni kérlelhetetlen küzdelem a kiemelt fontosságú. Ekkor ugyanis sutba dobják a demokráciát, a szavazóknak hátat fordítanak, újragombolják a kabátot.

Amíg még van kabát. Márpedig az egész erről a kabátról szól, nem lehet hirtelen azt mondani: tévedtünk, szigorú határvédelmet követelünk és a migránsok visszafordítását, és figyelünk a német szavazókra, akik egyre jobban szimpatizálnak az Alternatíva Németországnak ezerszer elítélt és kigúnyolt populistái­val.Az a bizonyos álomvilág Angela Merkel számára a valóság, még ha dörzsölt politikusként tisztában van is vele, hogy rossz úton halad. Már nem fordulhat vissza.

Orbán Viktor pedig úgy ment Merkelhez tárgyalni, hogy a rengeteg találkozó során egyetlen alkalommal se kellett módosítania álláspontján, nem kellett meghátrálnia, nyílt tárgyalásokat tudott folytatni a német kancellárral, és tegnap a fogadására díszőrség sorakozott fel a berlini reptéren. Nem megtűrt és kellemetlen vendég, hanem egy olyan európai vezető, akinek a szavára érdemes odafigyelni.

Mert stabilitást tudott teremteni országában, és soha nem volt hajlandó engedni a nyomásnak. A történelem pedig nem állt meg egy percre sem, soha senki nem dőlt hátra. A német–magyar üzleti kapcsolatok rendkívül szorosak és ez nem is fog változni, hiszen nem az állam intézi a pénzügyeket, hanem a magánszektor.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. február 12. 10:56
A hülye bolsevikok nem így gondolják kilencen. :))))))))))))))))))))))))))))))
Belakiss
2020. február 11. 08:11
Innen már csak egy lépés a "szeretett vezető"...
Secnir
2020. február 11. 07:58
Orbán Viktor pedig úgy ment Merkelhez tárgyalni -úgy ment, hogy merkel hívatta. és tegnap a fogadására díszőrség sorakozott fel a berlini reptéren. -ami minden miniszterelnöknek jár On the topic of the EU budget, she (Merkel) said the two countries had diverging positions, given that Germany is a net contributor while Hungary is a net beneficiary. At the same time, Germany 'understands very well' the concerns of member states in need of EU funds, she added, alluding to Germany's economically weaker eastern provinces.
Coccothraustes
2020. február 11. 07:22
Orbán egy zseni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!