Tudom, mit tettél tavaly nyáron

2019. január 25. 07:28

Az állam mindenkiről tudni fogja, hol nyaral ezután, sőt talán azt is, hogy ki mikor pisil bele a Balatonba.

2019. január 25. 07:28
Nagy Ottó
Magyar Hírlap

„A baloldal, amelynek immár a Jobbik is szerves részét képezi – vizuális típusok előnyben, mert ez az igazi horror, tessék elképzelni! – most abba próbált belekapaszkodni, hogy az állam mindenkiről tudni fogja, hol nyaral ezután, sőt talán azt is, hogy ki mikor pisil bele a Balatonba. Persze ha a magyar tengert választja üdülési célul. A hiszti oka az volt, hogy a turisztikai törvény alapján a nyári idegenforgalmi szezonban elindul majd a minden szálláshelyre érvényes és kötelező adatgyűjtés.

És bár nem találtak a túloldalon olyan hangzatos kifejezést, mint amivel a túlóratörvényt illetik, azért egy kisebb frászcsinálással megpróbálkoztak. A próbálkozás azonban próbálkozás maradt. Valószínűleg azért, mert az emberek jelentős része tudja, hogy eddig is elkérték az adataikat, ha bárhol szállást foglaltak, és ez akkor is így volt, ha nem nyári vakációra mentek, hanem egy tavaszi vagy őszi hosszú hétvégére.

Másrészt elgondolkodtató, hogy az eddig is kötelező adatszolgáltatás csak itthon zavarta a hivatásosakat, külföldön, ha jártak ott, márpedig a nagy számok alapján jó részük csak megfordult már legalább egy idegen országban, és szállodában is lakott, nem. Ott átadták bárgyú vigyorral, ha kellett, az útlevelet, ha kellett, a személyit (esetenként lakcímkártyával együtt) vagy más egyéb, a személyi azonosság igazolására alkalmas okiratot. Mégsem ette őket a frász, hogy a szlovák rendőrség, a francia csendőrség, ne adj isten a Moszad, a CIA, a KGB vagy az MI5 tudja, hol vakációztak vagy hol voltak üzleti úton. Már csak azért sem, mert általában minden fórumon telekürtölték a fél világot, hogy megyünk olaszba, görögbe vagy éppen Londonba. Itthon meg leizzadnak attól, ha kiderül, hogy Széplak-alsón – vagy hogy autentikusabbak legyünk, Őszödön – pihennek tíz napig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2785
2019. január 25. 17:34
Ha, kíváncsi lenne rá most is tudná! Bejelentkezési kötelezettsége van drága, és az utazási irodák is kötelesek kiadni az adatokat, ha arra illetékesek kérik! Persze, ha megnézi a társasági oldalát ott is azonnal látja! Persze a nagyérdeműt lehet h.lyeségekkel etetni, de ekkora falat ez elég nagy, ráadásul romlott is! H.lyeség konkrétan!
Harangláb
2019. január 25. 10:48
Szokásos libsi hiszti...
balbako_
2019. január 25. 08:33
Ez az állandó éberség, hogy megfigyelnek szintén kommunista örökség. (És a posztkomcsik nem is elvetendő ötletként tartanák számon mind a mai napig)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!