Prága derék katonája

2018. január 29. 07:44

Újra és újra bebizonyosodik, hogy a mai Európa nem szereti az úriembereket, a politikai korrektséget.

2018. január 29. 07:44
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A mai Európai Unió állapotát híven jellemzi a cseh elnökválasztás eredménye. Az első fordulóban a hivatalban lévő elnök, az oroszbarátságáról, bevándorlás-ellenességéről, öntörvényűségéről és nem éppen úriember mivoltáról ismert Milos Zeman végzett ugyan az élen, de a közvélemény-kutatások alapján inkább a tudósnak, Jirí Drahosnak állt a zászló. Az azonban újra és újra bebizonyosodik, hogy a mai Európa nem szereti az úriembereket, a politikai korrektséget. Le kell hazudni a csillagokat az égről, el kell mondani mindennek a politikai ellenfelet, jól le kell őt járatni, no és hangzatos kijelentéseket kell tenni a bevándorlás ellen. Zeman esetében is működött a stratégia.

Pedig a két forduló között szinte bohózatba illő jeleneteknek lehettek tanúi a cseh választók. Hívei Zemant egyenesen Winston Churchillhez hasonlították, felidézve, hogy már a 2013-as elnökválasztásnál – amikor világossá vált, hogy bizony nem egyszer a pohár fenekére néz – megjegyezte: »Churchill naponta megivott egy üveg whiskyt, három üveg pezsgőt s elszívott egy szivart, de a háborút megnyerte«. Ha a cseh elnökválasztást a világháborúhoz hasonlítjuk, akkor Zemant valóban győztes hadvezérként ünnepelheti a társadalom, igaz, az egykori brit kormányfővel szemben az ő merészsége abban merült ki, hogy cinikus, demagóg kijelentések sorától sem riadt vissza. Egyszer például azt találta mondani: ha kell, puskát vesz a kezébe az iszlamisták ellen, hogy megvédje a határokat. Nagy kockázatot nem vállalt ezzel, mert már bottal is nehezen tud járni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. január 29. 16:01
Rónay! Eddig is csak bajod volt a számokkal! Valld be igazi kommunista módra nem ismered őket. Zeman 52%-al nyert! A másiknak csak 48 juthatott. Ilyen egyszerű!! Ajaj!!
hátakkor
2018. január 29. 14:57
Már megint a nèppel van baj. Csehek nem vették a Népszava irànyát.
Mich
2018. január 29. 12:09
A mai Európa nem szereti a politikai korrektséget játszó libsibolsinácikat... És igaza van.
Peter8811
2018. január 29. 11:39
Rónaykám nálatok az ÁVH-nál ilyen betegség, hogy úriember nem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!