Részt kell-e venni a Jobbik tüntetésén?

2017. december 15. 09:14

Noha természetesen tiltakoznunk kell az ÁSZ eljárása ellen, a Jobbik tüntetésén szerintem nem kell részt vennünk.

2017. december 15. 09:14
Misetics Bálint
Mérce

„A fentiekre tekintettel, noha természetesen tiltakoznunk kell az ÁSZ eljárása ellen, a Jobbik tüntetésén szerintem nem kell részt vennünk, az pedig nyilvánvaló aránytévesztésnek tűnik, amikor az LMP egyik politikusa a Jobbik pénzbeli támogatására hívja fel a szimpatizánsait.

Más kérdés, hogy szabad-e részt vennünk a Jobbik tüntetésén. Minden bizonnyal van a részvételnek elfogadható módja (pl. részt vehetünk olyan transzparensekkel, amelyek nyilvánvalóvá teszik nem csak az ÁSZ eljárásához, hanem a Jobbikhoz való viszonyunkat is), de arra a köztes kérdésre, hogy az ellenzéki pártok helyesen teszik-e, ha részt vesznek, az a válasz, hogy helyesebben teszik, ha – ahogy Révész Sándor is írta – máshogyan, máskor és máshol fejezik ki az ÁSZ pártállami működésmódjával, illetve általában a pártállami uralommal szembeni ellenérzéseiket.

Utóbbira, sajnos, a Jobbik tüntetése előtt is volt, és utána is lesz még bőven alkalmunk. Azt se gondoljunk viszont, hogy a küzdelem az ellen, amit a Jobbik képvisel, kizárólag vagy akár csak elsősorban olyan – jórészt szimbolikus – alkalmi döntéseken múlik majd, mint amilyen ez is. Attól még nem válik senki bűnrészessé a szélsőjobboldal kirekesztő politikájában, hogy egyszer megtapsolja egy jobbikos politikus beszédét egy olyan ügyben, amelyben a Jobbiknak igaza van. Attól viszont igen, ha azokban az ügyekben – például a cigány magyarok rettenetes károkat okozó iskolai elkülönítésének az ügyében – tesz engedményeket a Jobbik szellemiségének, akár kormányon, akár ellenzékben, amelyekben a Jobbik álláspontja egyszerre elfogadhatatlan és népszerű.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2017. december 16. 18:57
Heller anyó kint volt ?
Mich
2017. december 15. 18:48
Milyen abszurd és agyalágyult a nácik (és az őket támogató libsibolsik) tiltakozása a Kormány ellen... Ezek azzal vádolják a Fidesz-kormányt, hogy az (törvényellenesen) kényszerítette a Számvevőszéket, hogy az ítélje el a Jobbikot a Simicska és a nácik közötti tiltott pártfinanszírozásért... miközben ők maguk nyíltan akarják (törvényellenesen) befolyásolni az ÁSZ-t, hogy ejtsék az ellenük felhozott vádakat és kényszeríteni a Kormányt(!), hogy az (törvényellenesen) kényszerítse az ÁSZ-t a korrupt nácik felmentésére...! Ezek nem csak végtelenül korruptak és gerinctelenek, de hülyék is... Ez a kettősség a Mércében...
nyugalom
2017. december 15. 16:02
Aztan miert is kellene tiltakozni az intezkedese ellen? Miert igaz mindaz, amit a jobbik mantraz, amikor egy arulo bagazsrol van szo? Nagyobb a hiteluk? Micsoda demagog szoveg!
balbako_
2017. december 15. 15:23
Most akkor az 50 vén ávós akik fölött diszponáltok vajon mit tesz? (Nem mindegy?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!