Magyarország szemben a józan ésszel

2017. április 04. 15:15

Újra üzentünk a világnak: jogbiztonságot, kiszámíthatóságot nálunk ne keressenek.

2017. április 04. 15:15
Dudás Gergely
Index

„Annyira se, hogy meghallgassák őket. Ez a buta, arrogáns tempó vezetett egyébként oda, hogy a volt szocialista országok közül már szinte a legrosszabb a versenyképességi mutatónk. És benne az intézményi háttér értékelésénél az elmúlt években folyamatosan és jelentős mértékben lecsúszva egyértelműen az utolsók vagyunk – alapvetően az itt értékelt átláthatatlan kormányzati működés és a tulajdonosi jogokkal kapcsolatos bizonytalanságok miatt. Azért, mert a kormányzat folyamatos jog- és ezáltal létbizonytalanságot teremt, aminek eredményeképpen a befektetéseknél értékelt politikai kockázat ma már Magyarország esetében – az EU- és OECD-tagságunk ellenére – voltaképpen a legmeghatározóbb tényező lett.

Ha vissza is kanyarodunk az optimista-opportunista forgatókönyvhöz, a károk akkor is nagyon jelentősek. Újra üzentünk a világnak: jogbiztonságot, kiszámíthatóságot nálunk ne keressenek. Nem kell Schmidt Mária döbbenetes eszmefutattását idézni ahhoz, hogy lássuk, a mai döntés tartalmilag is antidemokratikus, de annak előkészítése és elfogadásának módja után Kövér László legyen a talpán, aki az Országgyűlés méltóságáról, tekintélyéről mer beszélni, és aki képes kikérni magának demokrata voltának megkérdőjelezését.

Hagyjuk most, pedig lehetne és fontos lenne érdemi vitát folytatni arról, háború van-e és mit kell tenni. Ha háború is van, Magyarország már veszített, és megint önmagát győzte le: a korábban szentnek és sérthetetlennek gondolt, mindenki által osztott demokratikus, nyugati állam képe a lex CEU-val még messzebbre került, ha ez csak egy újabb és sokadik szög is a koporsónkban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2017. április 05. 09:29
A józan ész az lenne, hogy támogassunk minden Soros létesítményt? A migrációt is? A magyar nép/nemzet megszüntetését is? Magyarország elsöprését is? Egy új, kevert vallás létrehozását is? Az emberiség 90%-nak kiirtását is? És a mind ezekre képzó "egyetemet" is???
Morgen
2017. április 04. 19:48
Úgy vagytok hülyék, ahogy nektek tetszik! Vagy azzá teszitek magatokat, mint Vadai Ágnes! Ki a lószart érdekel!
zakar zoltán béla
2017. április 04. 19:17
A 8. és 9. szó TE RÁD JELLEMZŐ! ÉN MÉG EMLÉKSZEM A HÍR TÉVÉ KEZDETI IDEJÉRE, MIKOR OTT FÚJTAD AZ ORROD NAGYKÉPŰSÉGED BIZONYÍTÉKA GYANÁNT KÓCZIÁN LIBERÁL "ZSEBÉBE":...........
III. Öreg Banya
2017. április 04. 18:45
Öröm szívemnek a sok soros-bérenc CEU miatti jajgatása. Bár ez még mindig kevés. Nagyon kevés. Majd, ha üvöltenek a fájdalomtól, akkor békül meg az én lelkem. Meg akkor, ha eltakarodik az országból még az írmagja is a koszos fajtájának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!