Simicska Lajos metamorfózisa

2015. március 09. 07:12

Amit előad, az egy konteó: lehetséges válasz arra a kérdésre, hogy a kormány miért ápol olyan közeli viszonyt Moszkvával. Logikátlan és minden bizonnyal hamis, de kis mentál-gimnasztikával hihető.

2015. március 09. 07:12
Süle András
Corvinus Online

„A felvázolt elmélet felsorolhatatlanul sok banánhéjon csúszik el. Ha valóban sakkban tartaná az orosz elnök a magyar miniszterelnököt, akkor az más, fajsúlyosabb szereplőknek is tudomására jutott volna, akik ez ügyben Moszkvával ellenérdekeltek. Amennyiben Orbánt tényleg zsarolni tudná Putyin, akkor mind Washingtonban, mind Brüsszelben ismernék ezt a tényt – és konkrét lépéseket tennének annak érdekében, hogy egy uniós országban ne a Kreml által irányított kormányfő tevékenykedjen.

Ám mindez csak akkor nyilvánvaló, ha az olvasó kicsit is ért ahhoz, hogyan működik a világpolitika. Simicska viszont tudja: a »keményen dolgozó emberek«-nek fogalma sincs erről.

Amit előad, az egy konteó: lehetséges válasz arra a kérdésre, hogy a kormány miért ápol olyan közeli viszonyt Moszkvával. Logikátlan és minden bizonnyal hamis, de kis mentál-gimnasztikával hihető. Ne feledjük, hogy ennél sokkal szürreálisabb baromságokban is sokan hittek: elég csak a Gyurcsány által irányított amerikai diplomáciára gondolni.

A nyilatkozat lehetséges következményei minden bizonnyal érdekesek lesznek. Vajon távoznak-e ennek hatására egy-egy Simicska-közeli sajtóorgánum munkatársai? Képes lesz uralni a közbeszédet ez a téma?

Az mindenesetre már most is figyelemre méltó, hogy Simicska nem médiabirodalmával veszi fel a kesztyűt, hanem maga próbálja meg lassan megmérgezni a miniszterelnök jobboldal számára makulátlan imázsát. Kérdés, hogy rendelkezik-e elég cianiddal egy karaktergyilkossághoz?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. március 09. 13:38
Corvinus mentál-gimnasztika.
VakzKommondor
2015. március 09. 10:38
makulátlan imázs. jópofa vagy. Nem is tudjátok hirtelen kinek a F***t kell szopkodni. a focistáét, a simicskáét... ki a barát, ki nem.
Agricola
2015. március 09. 10:27
A művelt franciák "lépcsőházi szellemességnek" nevezik, hogyha valaki annyira lassú észjárású, hogy csak a partiról távozván, a lépcsőházban jut eszébe, hogy a partin, beszélgetés közben mit kellett volna mondania. A lassú agyi ingervezetés csúcspontja Simicska agyának működése, akinek éppen most, harminc év elteltével jut eszébe hogy Orbán Viktor besúgta őt, harminc évvel ezelőtt.
cutcopy
2015. március 09. 09:49
"kis mentál-gimnasztikával hihető" Nevezzük inkább Orbán-fóbiának..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!