Ez az államigazgatás szarul működik

2014. december 27. 15:37

Tanácstalan, és a rendszeren érthetetlenségével viccelődő ügyintézők, átláthatatlan eljárások és pontatlanság jellemzi az egészet.

2014. december 27. 15:37
Sarkadi Zsolt
Sarkadi Zsolt
444

„Mikor bementünk a kormányhivatalba rákérdezni, hogy miért érkezett ez a határozat, viszonylag hamar sikerült rávezetni az ügyintézőket, hogy valamilyen hiba történhetett. Azt mondták, semmi gond, majd érkezni fog egy új határozat, ami megsemmisíti ezt a határozatot, ami az autó forgalomból kivonásáról szól.

»Biztos a rendszámtábla-csere miatt lehetett valami zavar« – találgatták, de ez sem nyert, mivel évek óta ugyanaz az autó rendszáma. Az egyetlen ügy, amit az autóval intéztünk mostanában, az átíratás volt, de a forgalomból kivonási határozat keltezése (december 15.) korábbi, mint az átíratás, szóval valószínűleg nem az volt a gond. Így viszont tényleg ötletünk sincs, hogy hogyan termelte ki magából a rendszer ezt a határozatot.

Most várjuk a döntés megsemmisítését, hogy még sincs kivonva az autó a forgalomból.

Nem idegesít ez, egyelőre inkább viccesnek tartom, de azért a jelenlegi magyar államigazgatás ezek alapján nem egy jól működő állam benyomását kelti. Tanácstalan, és a rendszeren érthetetlenségével viccelődő ügyintézők, átláthatatlan eljárások és pontatlanság jellemzi az egészet, és ez épp elég ahhoz, hogy az állammal ilyen módon érintkező emberek teljesen kiszolgáltatottnak és hülyének érezzék magukat. A vége pedig az, hogy mindenki arra hajt, hogy bármi jöhet az életében, csak okmányirodába ne kelljen mennie, mert az nemcsak egy értelmetlenül kivett szabadnapot visz el az életéből, de a stressz miatt még meg is rövidíti.

Olyan ez, mint mikor a posta elveszíti az ember leveleit: idegesít, mert közpénzből tartjuk a céget, és nem arra, hogy elveszítse a leveleinket, hanem pont az ellenkezőjére. Az államigazgatást is pont azért tartjuk, hogy megkönnyítse az életünket, nem az ellenkezőjére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadjoe
2014. december 28. 16:10
Az államigazgatás messze nem tökéletes, de ahogy olvasom a történetet, leginkább az a legnagyobb hibája, hogy az ilyen fogalmatlan hülyéket nem tudja kezelni.
puszika
2014. december 28. 11:23
Sarkadikám!!Nem kéne végig nézni annak az autónak az egész élettörténetét?? Valami nagyon gyanús!!
catalina9
2014. december 28. 10:55
Takács Dezső [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 28. 09:03 Koma ugy látom te sem éltél normál országban !Hollandiában amint be ... no igen, hát ebben a "normális" országban gyűlik össze a drogos félbolondok bandája, no meg ők voltak akik békésen hagyták a délszláv háborúban a mészárlást, szóval igazán fájintos csapat.
catalina9
2014. december 28. 10:51
Sarkadi Elvtársnak és a Goodfriendboyoknak nincs hová hátrálniuk, most hisztiznek, aggódnak, hozzák a fennkölt nyugati példákat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!