A kincs, ami a miénk

2014. március 27. 07:28

Színezüst késő római műtárgyak: világszinten is régészeti ritkaságnak számítanak, amelyeknek nem csak az eszmei értékük óriási.

2014. március 27. 07:28
Tölgyesi Gábor
MNO

„Február végén kormányhatározat született arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 4,5 milliárd forintot fordíthat egy meg nem nevezett műtárgy megvásárlására. Egy meg nem nevezett múzeum részére, egy meg nem nevezett eladótól. Courbet, Munkácsy, Tiziano? – tanakodtunk a Magyar Nemzet hasábjain, vajon melyik, magyar közgyűjteménybe kívánkozó alkotás lehet a sietség műtárgya. Még azt a feltevést is megkockáztattuk: akár a Seuso-kincsek is rejtőzhetnek a szűkszavú határozat mögött. Ám ennek valószínűségében alig hittünk.

A Seuso-ügy ugyanis szinte egyidős a rendszerváltással. Minden kormány tett erőfeszítéseket a késő római kori műkincsek visszaszerzéséért, ám eddig egy sem járt sikerrel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. március 27. 10:13
Annyira naprakészen lakáj a zsemnyin zsipaó,hogy csak gratulálni lehet!
kizökkentidő
2014. március 27. 09:33
A nagyszentmiklósi aranykincseket kellene visszaszerezni az okostojásoknak mert azokat az őseink készítették és a magyarságnak nem csupán annyi köze van hozzá hogy hazai földből került elő.
schnee
2014. március 27. 09:01
Mennyibe is került? Miért nem mondják meg, hiszen a MI pénzünket költötték rá!
tevevanegypupu
2014. március 27. 08:37
Nem hallott róla a liberális-szocialista népréteg, hogy mi ez a kincs és miért olyan fontos nekünk..De talán ha kicsit tájékozódnának a nemzetközi műkincskereskedés területén, akkor esetleg elhinnék, hogy ez rendkívüli esemény. és az, hogy ennek a kincsnek a felét visszavettük, nem jelenti azt, hogy ezért éhen is halt valaki, ez rendkívülien ostoba demagógia, van olyan mint Lendvai lélegeztető gépei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!