Miért nem indulok?

2014. január 05. 15:16

A Fidesz is rettenetesen szenved a »káderhiánytól«, ezért kerülnek Tüzépes Katikák és Budai Gyulák a tárcákhoz, hogy Soltész Miklósokról és Hoffmann Rózsákról már szó se essék.

2014. január 05. 15:16
Ertsey Katalin
Ertsey Katalin blogja

„Már korábban nyilvánosságra került a hír, hogy nem indulok a 2014-es választásokon, de még sokan kérdezik, miért, hogyan, végleges-e, stb. Igen, végleges. A döntést már 2012 januárjában meghoztam, a frakcióban nyilvánosságra hoztam 2012 nyarán és kitartottam mellette azóta is, sok kedves unszolás (sőt, szemrehányás) ellenére is.

Amikor tegnap véletlenül értesültem róla, hogy az LMP jelölőkongresszust tart (a párt állapotára jellemző, hogy senki nem érezte fontosnak elhívni a parlamentben értük dolgozó képviselőt), gondoltam, ideje külön is írni erről.

A miértekről részletesebben egy hamarosan megjelenő könyvben fogok beszélni, ami a »Kisanyám belepofázik« munkacímet viseli és egy remek író-újságíró barátnőmmel dolgozunk rajta, nagyon élvezem! A könyv sok más mellett el fogja mesélni a »hogyan nem hagytam abba a politikát 2014-ben« című sztorit is, hiszen én nem az LMP-vel kezdtem a politizálást, hanem 16 évesen az illegális mozgalmakban, és nem fogom abbahagyni most sem, sőt: valószínűleg, amíg élek, folytatni fogom a »zavarkeltést« - hogy Fábry Sándort idézzem.

Hogy ezt milyen formában, milyen szerepben teszem, az persze változik. A mai magyar parlamentet tekintve, mi anno elkövettünk egy hibát: fölélőttünk a színvonalnak. Egyszerűen semmi szükség ebben a működésmódban - a jelen ciklus alatt ez különösen látványos - olyan emberekre, amilyenek mi (többnyire) vagyunk: akiknek van határozott elképzelése a világról, van javaslata a megoldásokra, van önálló gondolata, és képes is megfogalmazni, érvelni mellette. Ebben a parlamentben, a teljesen kiüresedett és gyalázatos színvonalú »vitákban« merő pazarlás értelmes emberek idejét és képességeit erre fordítani. Különösen bántó ez egy igényesebb nőnek. Ahogy Schmidt Mari mondja: Katikám,egy értelmes nő nem megy le erre a szintre. :)

Ahogy elnézem a következő parlament jelöltjeit, nem épp az várható, hogy a mennyiség csökkenésével a minőség nő: továbbra is a Boldog Istvánok, Tasó Lászlók és Simonka Györgyök lesznek többségben. És a 92%-os férfitöbbség is marad, sőt, nőni fog - erre nagy összegű fogadásaim vannak. Majd tessék megnézni az egyesült baloldal bejutó helyen (!) induló jelöltjeit, meg fognak sokan lepődni.

De legyünk őszinték: nem is kell ennél sokkal magasabb színvonal. Persze, kell egy pár értelmesebb figura is oda, nem lehet hagyni, hogy ez a méltatlan stílus, ostoba, demagóg »vitakultúra« uralkodjon. De sokkal magasabb szintre nincs szükség, a szakértői háttérben legyen ott az agyi kapacitás, a képviselő ezt jelenítse meg, azon a szinten, amivel azonosulni tud a választó. Túlképzett képviselőkre nincs szükség, legalábbis nem ott a »majomketrecben«, ahogy annak idején egyik első segítőnk, egy veterán hivatali alkalmazott nevezte az üléstermet. A túlképzett képviselő irritálja a közeget és csak a surmóságot hívja elő: egyáltalán nem véletlen, hogy Detti és én kaptuk a legtöbb beszólást.

Az igazán értelmes emberek nem oda, hanem a végrehajtásba, a kormányzásba kellenek. A Fidesz is rettenetesen szenved a »káderhiánytól«, ezért kerülnek Tüzépes Katikák és Budai Gyulák a tárcákhoz, hogy Soltész Miklósokról és Hoffmann Rózsákról már szó se essék.

És mivel ebben az országban még hosszú ideig nem várható, hogy egy értelmes, progresszív, a nők ügyét valóban komolyan vevő, tehát számomra vonzó kormány lesz (jelenleg egyetlen ilyen erő sincs), egy ideig nem lesz szükség arra, amit én tudok. Addig is a háttérből segítek és elmegyek továbbképezni magam, hogy ha egyszer szükség lesz rá, még jobban tudjam szolgálni a hazámat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. január 06. 14:09
OFF: Gracca Turulnak a meghíváshoz a Magyar Krónikába :DDD (Nem akarom besározni, természetesen visszautasította.) http://cink.hu/itt-az-orban-viktorek-szerint-legfideszesebb-ujsagirok-1495367105/@szilylaszlo A meghívottak jó része selejt, de vannak kiváló emberek is. Kíváncsian várom, hogy ki süllyed odáig közülük, hogy elfogadja.
Ouroboros
2014. január 06. 13:34
Ha mindenki más szar (márpedig egy-két szoci arcot, pl Gőgös Zoltánt, leszámítva ez a helyzet), akkor éppenhogy annál nagyobb szükség van rátok. Szinte árulás a normális emberekkel szemben, hogy ha rajtad múlik, csak selejt lesz benn. Ez egy nagyon hülye megnyilvánulás volt. Mondtad volna azt, hogy nincs gyomrod ahhoz a pöcéhez, elfogadtam volna.
viktóriaa
2014. január 06. 11:14
kedves Erteseytsey Khathalinh...nagyon szépen köszönjük eddigi parlamenti munkádath...biztos vagyok hogy egykoron tanitani fogják "rengeteg" elmés hozzászólásaidat a politikus képzőkben, amit az elmult 4 évben a parlament fala i közt produkáltál. kivánok jó pihenést..és további zavarkeltést ...és feltöltődésnek javasolni tudom , jeruzsálem -et...a sirató falnál per pillanat is kellemes 23 celziusz fok van ....egyszál polóban simán zavart tudsz kelteni.....köszönjük....(Te szegény pára teeeeeeeeee)
Senye Péter
2014. január 06. 10:19
Szánalmas alakokat tudott Schiffer összegyűjteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!