Amerika kedvéért mindent?

2013. szeptember 11. 14:16

A folyamatosan keresztény gyökereire hivatkozó magyar kormánytól elvártuk volna, hogy felemelje szavát a szíriai békéért a szíriai keresztények érdekében.

2013. szeptember 11. 14:16
Hetzmann Róbert
Váralja blog

„Európában egyre többen ismerik fel, hogy a szír ellenzéki szabadcsapatokról lehullott a »szabadságharcosok« álarca, és valóban egyre kevesebben vannak, akik ezekre a templomokat romboló, keresztényeket és más irányzatokhoz tartozó muzulmánokat kegyetlenül legyilkoló terroristákra mint valamiféle elnyomó hatalom ellen harcoló, felébredt »példaképekre« tekintenek. Néhány nappal ezelőtt például a szíriai békéért telt meg zsúfolásig Rómában a Szent Péter tér. Keresztények, muzulmánok egymás mellett imádkoztak, sőt ateisták is csatlakoztak a mozgalomhoz. »Az erőszak, a háború csak halált hoz, a halálról szól!« - figyelmeztetett Ferenc pápa.

Eközben az Egyesült Államok büszkén dicsekszik azzal, hogy újabb tizennégy ország írta alá azt a nyilatkozatot, amelyik lényegét tekintve fegyveres beavatkozást sürget a szíriai ellenzék pártján. Szégyen, hogy Magyarország is szerepel ezen a listán.

Ebben a helyzetben a folyamatosan keresztény gyökereire hivatkozó magyar kormánytól elvártuk volna, hogy felemelje szavát a szíriai békéért, a szíriai emberek és különösképpen a szíriai keresztények érdekében. Lehet, hogy a magyar miniszterelnök már Spanyolországban is szépen szónokol a keresztény Európáról, de ez így aligha hiteles számunkra. Amíg az amerikai érdekek kiszolgálásáért versenyt futunk, addig a függetlenségünk csupán illúzió, a keresztény értékekre hivatkozás pedig egyszerű szemfényvesztés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. szeptember 11. 17:26
Heccmen Robi beszélje meg Szélfútta kisasszonnyal, melyik nap hova menjen a kormány tiltakozni. Végülis a váraljai meg a lompos gyerekeket biztuk meg a kormányzás rejtelmeinek megoldásával.
Taxin
2013. szeptember 11. 17:25
Na, a kis bubifrizurás gyerek is valaki szeretne lenni.
puszika
2013. szeptember 11. 16:08
Mi van Váralja? Már nem a földtörvény hanem Szíria a tuti! Nem kell titkolni,mindkettőhöz ostobák vagytok!!
Jancsipapa
2013. szeptember 11. 15:20
Csak a segg változott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!