Alkotmányos szerződésszegés

2013. március 12. 15:48

A röghöz kötés néven aposztrofált hallgatói szerződés már az alkotmányban van. Az állam mégsem tartja be minimális vállalásait sem.

2013. március 12. 15:48
ELTE Online Csapat
ELTE Online

1,26 milliárd 2012-ben, majd félmilliárd 2013-ban, mi az?

A cinikusok, és a konteósok csak legyintenek, hogy a Kormány lenyomta egy ország torkán az Alaptörvénynek hívott Alkotmány módosítását. Naná, hogy lenyomták, meg a fiatalság is tanuljon csak illemet, az adóforintokért mások már megizzadtak, tessék csak itthon nyomni az ipart egy darabig, együtt munkálkodni a nemzet felemelkedésén. (...)

Az Alaptörvény XI. cikke a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

»(3) Törvény a felsőfokú oktatásban való részesülés anyagi támogatását meghatározott időtartamú olyan foglalkoztatásban való részvételhez, illetve vállalkozási tevékenység gyakorlásához kötheti, amelyet a magyar jog szabályoz.«

Azonban a Fenntartó 2012-ben elfelejtett elutalni az ELTE-nek 1,26 milliárd forintnyi normatívát, 2013-ban pedig a hallgatói juttatásokból maradt le majd félmilliárd. Ez nem más, mint egy ritka nagy lottónyereménnyel egyenértékű
S Z E R Z Ő D É S S Z E G É S.

Hogy ki fogja kifizetni az oktatókat, az áramot, a fűtést? Hogy a hallgató szociális támogatás nélkül inkább mégis megy szakmunkásnak?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. március 12. 19:24
Elvtárak! Ma az elsőtitkár elvtárs aszonta, hogy a kommunizmus szakmunkás képzéséből kell meríteni. Egyetem nem kell. Az eke szarvát kell fogni ebben a nehéz időkben, ahhoz pedig nem kell diploma!
pitypang1125
2013. március 12. 19:07
"Hogy a hallgató szociális támogatás nélkül inkább mégis megy szakmunkásnak?”" Pontosan az lenne a jó! Ennyi üresfejű kispöcsre semmi szüksége az országnak, pláne nem ennyi pénzért!
Kristóf
2013. március 12. 19:02
Én megmondom őszintén örülök az alkotmánymódosításnak.Engem ugye már kurvára nem érint,de talán ettől is sok embernek nyílik föl a szeme. Éppen ma egy előadáson,nem politizáltunk,de az tanár megkérdezte,hogy mi a véleményünk a tegnapi döntésről. Szavaztunk róla kézfeltétellel és kb 100 emberből 2 vagy 3 volt mellette,80-90 ellene,a többi tartózkodott. A tanár nem balliberális,vagy legalábbis nem tudni róla,szóval még az sem lehet,hogy nem merték őszintén vállalni a véleményüket. FIATALOK,BALRA ÁT!!!!!!!!!!!!!!!!
toportyántiszteletes.2
2013. március 12. 17:04
Nem ujdonság hogy a saját törvényeit sem tartja be a narancsmaffia.Ők angyali mivoltuk okán felette állnak erkölcsnek és a törvényeknek!Ideje megtanulnotok,vagy elzavarnotok őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!