Horthyék: a család ma

2012. augusztus 17. 11:02

Horthy Miklós unokái közül a legidősebb, az ötvenéves Leonard Steven Spielberg Shoah Alapítványának az adatbázisát szerkesztette, és ma is az Egyesült Államokban dolgozik.

2012. augusztus 17. 11:02
Gecse Géza
Magyar Hírlap

„Ami a Horthy-leszármazottakat illeti, István gyermekei mind Magyarországtól távol találtak új otthonra. Horthy Miklós dédunokái így ma Ausztráliában, Új-Zélandon, Amerikában és Angliában élnek. Nevüket a különböző lexikonok általában nem úgy szerepeltetik, ahogy a családban nevezik őket.

Horthy Miklós unokái közül a legidősebb, az ötvenéves Leonard – számítástechnikai szakemberként – Steven Spielberg Shoah Alapítványának az adatbázisát szerkesztette, és ma is az Egyesült Államokban dolgozik. Leonard húga, Horthy Helena Új-Zélandra települt. A középső gyerek, a negyvenhét éves Horthy Henry mérnök, akinek az indonéz népzene modernizálása a hobbija, és – közgazdászként az Egyesült Államokban végzett, Manuela húgához hason­lóan – Ausztráliában talált otthonra. A legkisebb fiú, a szintén informatikusként dolgozó, negyvenegy éves Horthy Stewart Angliában él. Ő például komolyan gondolt arra, hogy megtanul magyarul.

Özv. Horthy Istvánnénak öt unokájától összesen 14 dédunokája van. Ifj. Horthy István gyermekei, vagyis Horthy Miklós dédunokái közül az Ausztráliában élő Horthy Henry hasonlít leginkább apjára és nagyapjára, Horthy István kormányzóhelyettesre, aki vadászpilótaként 1942. augusztus 20-án a keleti fronton egy olasz Reggiane Re. 2000 »Héja« géppel a földbe fúródott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wahari
2012. augusztus 17. 16:10
Péntek délután itt kurvára eluralkodnak a magyargyűlölő zsidók.
Akitlosz
2012. augusztus 17. 14:40
Azt mondja a riportban Horthy Sharif, hogy a gyerekeit azért nem tanította meg magyarul, mert azt gondolta, hogy a szovjet birodalom 200 évig fog fennállni.
Akitlosz
2012. augusztus 17. 13:34
Horthy Leonard Horthy Helena Horthy Henry Horthy Manuela Horthy Stewart Amolyan kisebbségi, Kolompár Winetu, Lakatos Romario hangzású nevek. "Ő például komolyan gondolt arra, hogy megtanul magyarul." Ja, ja, Horváth Balázs pedig a tömegbe lövetést fontolgatta a parlament ablakából.
népnemzet
2012. augusztus 17. 12:22
Elég ciki a Horthy-mániásoknak, hogy a család (vagy egynémely prominens tagja) még a rendszervűáltozás után sem települt haza. Ez a jogfolytonosnak tekinthető Horthy-unoka is, lám, egy tisztafajú indonéz menyecskét vezetett az oltárhoz, a dédunokák egyike meg Spielberg samesza is volt soah ügyben. Szóval a család úgy tetszik levonta a megfelelő konzekvenciát (kohnzekvenciát?) a történtekből, és vagy úgy itélték meg, hogy a kormányzó úr jelentősen elcseszett valamit, így nincs sem erkölcsi sem jogalapjuk itt kavarni, vagy az országot és népét méltatták érdemtelennek az ő közreműködésükre. Nem mellesleg érdekes, hogy a másik Horthy fiúval nem foglalkozik a cikk szerzője. igaz, már húsz éve nem él, de csak nem követett el valami még a papájánál is méltatlanabbat, hogy olyannyira kikerült a nemes magyar lélekőiksziséből, hogy még a leszármazottai sem kerültek be a geynghécske cikkecskébe...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!