Őrületes versenyen nyert újabb aranyérmet Liu Shaoang

2023. október 23. 20:10

Közben a magyar női váltó – eddigi legjobb eredményét megszerezve – a hatodik helyen végzett.

2023. október 23. 20:10
Chinese Short Track Speed Skating National Team Training Session

Eddigi legjobb eredményét szerezte meg rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali világkupa-versenyének vasárnapi zárónapján a magyar női váltó azzal, hogy hatodikként ért célba – írta a Magyar Nemzet. A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka alkotta női váltónk 3000 méteren vasárnap a B döntőben volt érdekelt, és ott a kínaiaktól egy tizedmásodperccel lemaradva ért célba a második helyen, ezzel összesítésben hatodik lett.

A versenyen jól szerepeltek az immár kínai színekben versenyző Liu-fivérek is, akik a férfiak 500 méteres távján jutottak a döntőbe. 

Liu Shaoang győzött, míg bátyja Liu Shaolin Sándor ötödik lett.

Ahogy arról portálunk is írt, tavaly év végén országot váltó Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a kínai válogatott tagjaként most szerepelt először világkupa-versenyen.

Vasárnap 500 méteren mindketten bejutottak a döntőbe, és Liu Shaoang,  a rajttól végig vezetve, megelőzve egy kanadai és egy francia versenyzőt. Liu Shaolin Sándort a zsűri egy szabálytalanság miatt sárga lappal büntette, így a mezőny végére, az ötödik helyre sorolta.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: CHINASPORTS/VCG via Getty Images

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muanyag-tojas-23
2023. október 24. 08:35
Nem a mi kínaink.
DINO54
2023. október 23. 21:42
Hogy basznák már szájba a hírszerkesztőt!
letsgobrandon-2
2023. október 23. 21:09
akkor se érdekelt mikor még itt versenyzett
alexandrosz-2
2023. október 23. 20:33
Hazátlan senkik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!