Itt a Liu fivérek utáni magyar siker-generáció? Hét magyar érem rövidpályás gyorskorcsolyában a téli ifjúsági olimpián!

2023. január 29. 16:20

Taroltak az ifjúsági olimpián a fiatal magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók: öt arannyal, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták az eseményt.

2023. január 29. 16:20
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Csattanós válasszal készül a Liu fivérek távozását követően a mieink jövőért aggódóknak a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott.

Hét érem - ebből öt arany a téli ifjúsági olimpián a rövidpályás gyorskorcsolya csapattal

Az utánpótlás korosztály talán legnagyobb presztízsű multisport eseményén, a nagy olimpiák hangulatát kicsiben visszaadni akaró Európai Ifjúsági Olimpiai fesztiválon, az olaszországi Friuli-Venezia Giulia tartományban rendezett kontinenseseményen nagyon is odatették magukat a magyar csapat tagjai.

A fiatalok edzője, Lakatos Tamás boldogan és elégedetten összegezte tanítványai teljesítményét.

hiszen Major Dominik megnyerte az 1500 méteres futamot, Szigeti Dóra pedig bronzérmet szerzett.

A képen: A sikeres téli EYOF short track csapatunk egy része. Forrás: MOKSZ
A képen: A sikeres téli EYOF short track csapatunk egy része. Forrás: MOKSZ

Kellőképpen sikerült megalapozni a hangulatot, ami még jobban motivált bennünket. A második versenynapon ott folytattuk, ahol az első napon abbahagytuk, két magyar érem született, de a csúcs kétségkívül a záró nap volt, hiszen a három megszerezhető aranyéremből, mindhármat sikerült elhoznunk!

Hét érmet nyertek a mieink, a megszerezhető tizenháromból, ami valóban szenzációs teljesítmény.

„Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, akik nagyon éretten, fegyelmezetten és taktikusan versenyeztek! Az egész versenyre jellemző volt, hogy minden egyes futamban törekedtek arra, hogy 100%-on teljesítsék a megbeszélteket. Természetesen nem mindig sikerült, de ez benne van ebben a sportban, és mint tudjuk, a jég csúszik… Kifejezetten büszke vagyok és elégedett a látottakkal, nagyon örülök, hogy ilyen eredményeket értek el a fiatalok” – értékelte a magyar ifjúsági rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott EYOF-szereplését Lakatos Tamás, aki már a drezdai junior világbajnokságon irányítja tovább ezt a csapatot, hiszen ezzel a világeseménnyel folytatódik számukra a szezon.

Forrás: MOKSZ

Nyitóképen: A sikeres magyar téli EYOF küldöttség egy része. A képen balról-jobbra: Major Dominik – Szigeti Dóra – Jancsó Zalán – Haltrich Luca. Forrás: MOKSZ

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alois Rumberger
2023. január 31. 17:08
Szép eredmény. De talán illett volna a teljes csapatot alkotó valamennyi versenyzőt név szerint megemlíteni!
Rodolfo
2023. január 31. 17:03
Gratulálok!
Bonaparte
2023. január 31. 17:03
nos nem véletlen szajkózzuk, egy sikeres eb, vb és olimpia után - adott sportágban - a gyerekek/fiatalok nézve a bajnokokat sokkal többen mennek el sportolni, csatlakoznak sportklubokhoz... példaképeket követnek és természetesen ők is győztesek, bajnokok szeretnének lenni és sokan azok is lesznek...
zakar zoltán béla
2023. január 31. 17:02
Méltó válasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!