A jövő (nem magyar) tömegközlekedése

2015. november 05. 07:24

Tommaso Gecchelin megálmodta a jövő tömegközlekedését, a dobozszerű moduláris "Uber klón" állítólag remekül váltja ki 5 éven belül a mai kényelmetlen és embertelen megoldásokat.

2015. november 05. 07:24
Mary Beth Griggs
Mindenki szeret álmodni egy nagyot, a Tesla automata pilótája már működik, de ugye Elon Musk szerint az emberi butaság miatt kell lehülyíteni, hogy minden potenciális vásárló majd használni is tudja a dolgos hétköznapokban. Mások, mint a Next a tömegközlekedést szeretnék radikálisan megreformálni. A moduláris elektromos autó (pontosabban minibusz) ötlete már a hetvenes években megjelent a boldog jövőt vizionáló sci-fi képregényekben. A Next legnagyobb meglepetése az, hogy nem egy áramvonalas luxuskategóriás gépjárművet láthatunk a tervekben, hanem egy dobozformájú lego darabot.
 
A Next még csak a tervezőasztalokon létezhet, mert nincs belőle prototípus, pedig érdekes lenne a gyakorlatban is tesztelni ezeket a dobozokat. Tommaso Gecchelin a feltalálója viszont azt ígéri 5 év múlva már találkozhatunk vele a nagyvárosokban. A legérdekesebb az, hogy ez nem BKK stílusú szardíniás tömegközlekedés lenne, hanem az Uber és Lyft rendszerekhez hasonló mobilos és fizetős luxus megoldás fedélzeti büfével egyetemben. Kérdés, hogy egy remek péntek délutáni budapesti dugóban mennyire lenne kényelmes várakozni 42 fokban nyáron egy dobozba zárva, kicsit sem röhögnének rajtunk a bringások és a turisták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!