Scorsese és von Trier együtt forgat

2011. május 13. 13:48

Közös dokumentumfilmet készít a dán Dogma-filmes és az amerikai rendezőlegenda The Five Obstructions (Az öt akadály) címmel. A dokumentumfilm a filmkészítés rejtelmeibe avatja be.

2011. május 13. 13:48

Az amerikai Martin Scorsese és a dán Dogma-filmes Lars von Trier közös dokumentumfilmet készít The Five Obstructions (Az öt akadály) címmel. A projekt egy 2003-as, azonos című film folytatása lesz, melyet von Trier Jorgen Leth-szel forgatott. A dokumentumfilm a filmkészítés rejtelmeibe avatja be a nézőt öt, tipikusan filmes kihívás bemutatásán illetve leküzdésén keresztül.

Az eredeti filmben von Trier rendezőtársát instruálja, miközben Leth a The Perfect Human című, 1967-ben készült rövidfilmjét forgatja újra. Az öt új verzió készítése közben von Trier más és más akadályokat gördít Leth elé, az egyikben például csak 12 képkockás jelenetekkel dolgozhatott, a másikat pedig a világ legnyomasztóbb környezetében kellett felvennie. Scorsese és von Trier ugyanezzel a módszerrel dolgozik majd. A forgatás jövőre kezdődik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!