Keresztény Disneyland Mallorcán

2010. szeptember 06. 16:10

A spanyol sziget keleti részén nyithat meg Európa első vallásos vidámparkja. A tematikus parkban felépítik a Siratófal mását, de a keresztre feszítést is megmutatják.

2010. szeptember 06. 16:10

Keresztény Disneylandet építenek Mallorcán. Capdepera község már ki is választott egy nemzetközi befektetői csoportot a kivitelezéshez. A hét hektárnyi területen felépítik többek között Jeruzsálem városának és a Siratófalnak a mását. A tervek szerint előadás keretében bemutatják a keresztre feszítést és az utolsó vacsorát is. A várhatóan tíz millió euróba kerülő projekt példaképe a Buenos Aires-i Tierra Santa (Szent Föld) nevű park.

Josep Gallego, Capdepera polgármestere támogatja az ötletet, de közlése szerint erről még a városi tanácsnak is szavaznia kell, illetve a környék hoteltulajdonosait és kereskedőit is meg kell nyerni az ügynek. A mallorcai püspökség támogatja a terveket, mivel - mint ahogyan kinyilvánította - a park hozzájárulhat ahhoz, hogy az emberek közelebb kerüljenek Jézushoz.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
senor calavera
2010. szeptember 07. 02:17
Nehéz eldönteni, ha a templomot viszik a piactérre, és nem fordítva, akkor most az jó-e vagy sem. A végeredmény ugyanaz nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!