Kiborult a lengyel külügyminiszter a pápára, hallani sem akar béketárgyalásról

2024. március 10. 18:17

Mi lenne, ha ellentételezés gyanánt Putyint bátorítanánk arra, hogy legyen bátorsága hadseregét kivonni Ukrajnából? – tette fel a kérdést Radoslaw Sikorski.

2024. március 10. 18:17
null

Nyitókép: Isabella BONOTTO / AFP

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter vasárnap bírálta Ferenc pápa ukrán-orosz béketárgyalásokról szóló felvetését. „Mi lenne, ha ellentételezés gyanánt Putyint bátorítanánk arra, hogy legyen bátorsága hadseregét kivonni Ukrajnából? Akkor nyomban béke állna be anélkül, hogy tárgyalásokra volna szükség” – írta Sikorski az X-en. Ferenc pápa a múlt hónapban adott interjút az RSI svájci televíziónak, melynek átirata és részleges videofelvétele szombaton került a Reuters hírügynökséghez. 

Amikor az ember látja, hogy vereséget szenvedett, hogy a dolgok nem haladnak jól, bátorság kell a tárgyalásokhoz”

 – mondta a katolikus egyházfő hozzátéve, hogy utóbbi nélkül még súlyosabbá válhat a helyzet, így nincs miért szégyenkezni.

Ezt is ajánljuk a témában

„Úgy gondolom azonban, hogy az az erősebb, aki átlátja a helyzetet, a népre gondol, él benne a fehér zászló bátorsága és tárgyal” – jelentette ki a pápa, aki szerint a tárgyalásokat a nagyhatalmak segítségével kell lefolytatni. 

Ez volt az első alkalom, hogy az ukrajnai háború kapcsán a pápa a „fehér zászló”, illetve a „vereséget szenved” kifejezéseket használta, bár a múltban is hangoztatta a tárgyalások szükségességét. A pápa szavainak nyilvánosságra kerülését követően Matteo Bruni szentszéki szóvivő aláhúzta: az egyházfő nem megadásról, hanem tárgyalásról beszélt, a „fehér zászlót” pedig szimbolikusan használta.

Sikorski korábban már többször került botrányok középpontjába, ezekről bővebben itt olvashat:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­v­á­r­n­­­a­k­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
jan36
2024. március 22. 11:20
Kedves ami-polyák bratanki! Mi lenne, ha ellentételezés gyanánt a saját (lengyel) nemzeted üdvösségére leszállnál a "harcirollerről", és nem hergelnéd az amúgy is megviselt lengyel gazdákat és a többieket egy orosz elleni háborúra. És életedben először a hazád (ha van neked ilyen) érdekét tartanád szemeid előtt, nem az ukránokat, akik mellesleg elég rendes népirtást baszarintottak le a köreitekben. Amúgy, a miniszterelnököddel és az amerikai súgóiddal csinálhattok egy kört, hogy egymás kedvére tegyetek. Infantilis fartúrók.
BCMVML
2024. március 11. 13:05
" „Mi lenne, ha ellentételezés gyanánt Putyint bátorítanánk arra, hogy legyen bátorsága hadseregét kivonni Ukrajnából? " Igen faszfej, mint külügyminiszter, ez a dolgod! Minden háború végén tárgyalás van, mégha az az egyik fél teljes kapitulációjával jár is. Minél hamarabb kezdődnek a tárgyalások, annál hamarabb ér véget a háború.
fater0921
2024. március 11. 12:17
Csak az olyan eszement nem látja fuckrajna végzetét mint te te külügyminiszternek csúfolt senkiházi barom!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!