Nem vicc: a rendőröknek kell fizetni a rájuk támadó migránsnak Svédországban

2024. január 20. 16:36

Öt rendőrnek több mint ezer eurónyi perköltséget kell állnia egy agresszív szíriai bevándorló helyett.

2024. január 20. 16:36

Öt rendőrnek összesen 1122 eurónyi svéd koronát kell kifizetnie saját zsebből egy 45 éves elítélt szír férfinak, akit a zavargások során elkövetetett tettei miatt két év hét hónap börtönbüntetésre ítéltek. A rendőrök megdöbbenve állnak az ügy előtt – számolt be a V4 Agency.

Úgy érzem, mintha valami szörnyen elromlott volna az itteni jogrendszerben. 

Ott voltunk a zavargások során, csak tettük a dolgunkat, majd egyes rendőröket arra kényszerítenek, hogy a saját zsebükből fizessenek olyan embereknek, akik valójában a halálukat akarták” – fogalmazott Aleksandar Jeremic a Dagens Nyheter svéd lapnak. Ő az egyik résztvevője a Botkyrka helyi rendőrségi körzetet érintő polgári pernek, és most egyike annak az öt rendőrnek, akiket arra köteleztek, hogy fizessék meg a perköltéséget a szír migránsnak, aki rájuk támadt.

A fotó illusztráció: MTI/EPA/Arie Kievit

Az ügy hátterében a 2022-es örebrói Korán-zavargások állnak. Mint ismert, Svédországban 2022-ben és tavaly is zavargások törtek ki, miután mások mellett Rasmusen Paluden aktivista Koránokat gyújtott fel így tiltakozva a mértéktelen bevándorlás és az iszlamizáció ellen.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. január 20. 22:22
Na még jó, hogy a cím után a cikkből kiderül kinek kell fizetni kinek. Fejlődik a mandi, csak vigyáznia kell ezzel a turbó tempóval, nehogy elszálljon.
catalina11
2024. január 20. 22:05
Érzékenyített bírókkal kellene fizettetni ezt az összeget." "Azt TANÍTOTTÁK nekem, hogy mi zsidók legyünk jogászok, hogy ellenőrizhessük és szorongathassuk a bíróságokat, sőt még a bírákat is, hacsak nem zsidók. " Rosenthal, 1970 körül
polárüveg
2024. január 20. 21:10
A szabadkőművesek által vezetett Svédország svédjeinél lassan leesik a tantusz, hogy háborút viselnek ellenük. Érdemes felidézni a svéd Multikulturális Intézet vezetőjének, Spectre asszonynak a nyilatkozatából az alábbiakat: "Európa vagy multikulturális lesz, vagy eltűnik." Kezd látszani, hogy hogyan is értette ezt valójában, mert már látszik, hogy mi az, ami multikulturális, és mi az, ami eltűnik.
DE JÓ
2024. január 20. 20:18
Svédisztánban az emberek becsukott szemmel, elfordított fejjel ismételgetik: Minden szép, minden jó, minden rendben van. Ezek az erkölcsileg felsőbbrendűek a fehér, keresztény oroszoktól rettegnek, a muszlim parazitáikat meg segélyezik. A libsi bölcsészeik meg befogják a szemüket, lefogják a kezüket, és nem is engedik, hogy mást tegyenek és mást gondoljanak. A viking ősök sírnak a Valhallában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!