A kisfia szeme láttára lőtték le a lengyel apát egy helyi banda tagjai Stockholmban

2024. április 12. 07:43

Le fogjuk győzni a bandákat! – szögezte le az eset kapcsán a svéd kormányfő.

2024. április 12. 07:43
Aftermath of Stockholm Truck Attack

Nyitókép: Michael Campanella/Getty Images

Megöltek egy lengyel férfit Stockholm Skarholmen negyedében. Az áldozat kerékpáron közlekedve, épp az uszoda felé tartott 12 éves fia társaságában, mikor egy helyi banda fiatal tagjaival találták szembe magukat. Hamar szóváltás alakult ki a férfi és a bandatagok között, ami után nem sokkal eldördült a halálos lövés – írta meg az Index.

A tragédiát követően Ulf Kristersson, svéd miniszterelnök szigorú intézkedéseket ígért az országban garázdálkodó bűnbandák ellen.

A gyilkosság hátterében állítólag az állt, hogy a férfi korábban jelentést tett a rendőrségen a drogot árusító fiatalokról, akik a környéken tevékenykedtek. A lapok szerint ez a lépés a férfi azon félelemből fakadt, hogy fia is ilyen környezetben fog majd felnőni. A rendőrség még nem erősítette meg ezt az információt. 

Az elkövetők motivációja kapcsán nincs hivatalos állásfoglalás, és egyelőre senkit sem vettek őrizetbe.

A tragédia helyszínén megemlékezést tartottak, ahol virágokat és gyertyákat helyeztek el az áldozat emlékére. A megemlékezésre a svéd miniszterelnököt és az ellenzék vezetőjét is meghívták. 

Sohasem adjuk fel. Le fogjuk győzni a bandákat!

– írta közleményében a svéd kormányfő.

***

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:51
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­r­­­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Cassi
2024. április 14. 02:10
"Le fogjuk győzni a bandákat! – szögezte le az eset kapcsán a svéd kormányfő." 2035: "Le fogjuk győzni az ellenálló svéd polgárbűnözőket! - szögezte le a svéd kormányfő, Muhammad Niddelaziz.
Málaga21
2024. április 13. 21:46
"Le fogjuk győzni a bandákat! – szögezte le az eset kapcsán a svéd kormányfő." Minden terrortámadás után ez a duma. Aztán csak duma is marad.
zavulon
2024. április 13. 19:16
Ahm. Legyőzitek. Mint Malmöben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!