Alig nevezték ki, egyből ment Kijevbe a francia miniszter

2024. január 13. 13:52

Az új francia külügyminiszter első külföldi útja Kijevbe vezetett.

2024. január 13. 13:52
KULEBA, Dmitro

A francia külügyminisztérium frissen kinevezett vezetője Kijevben hosszú távú pénzügyi és humanitárius támogatásra tett ígéretet Ukrajnának. A Stéphane Séjourné első külföldi látogatásáról készült felvételt a BFMTV francia televízió sugározta. A felvételen a francia külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a francia hatóságok képviselői 

„többször megfordulnak majd Kijevben, hogy felmérjék Ukrajna aktuális igényeit”.

Franciaországban csütörtökön mutatták be a 34 éves Gabriel Attal vezette új kormányt. A legtöbb kulcsfontosságú miniszter megtartotta posztját. Az egyik fő változás Stéphane Séjourné külügyminiszteri kinevezése volt, aki Catherine Colonnát váltotta ezen a poszton. Gabriel Attalt, a francia történelem legfiatalabb miniszterelnökét január 9-én nevezték ki a posztra, miután elődje, Élisabeth Borne előző nap húsz hónapi kormányzás után lemondott.

(MTI)

Nyitókép: Dmitro Kuleba ukrán és Stéphane Séjourné francia külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Kijevben 2024. január 13-án. MTI/AP/Efrem Lukackij

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2024. január 31. 10:50
Ment elárulni a gazdáikat a kis bankárcsicska buherpótlék. Sürget az idő, jön európa kapitány.
koronaszepe
2024. január 14. 13:51
Helyes, ez a legégetőbb problémánk manapság!
auditorium
2024. január 14. 12:57
Az új fr. külügyminszter eleget tesz a követelményeknek. Beiktatásakor bejelentette szex.orientációját, első útja Kievbe (sőt Kivbe) vezet, Majd meglátogatja a háborús országok vezetőit, sajnálatát fejezik ki és megigéri, mindent megtesz a békéért. Kijelenti, minden országnak joga van az önvédelemre a civil lakosságot megkimélve. Az már nem mondja, hogyan harcoljanak kiméletesen ? Ez a vélemény megegyezik Annalénájéval. Tehát éljen a fr-ném. barátság, a többi EU-tag csak diszlet.
dios1968
2024. január 13. 20:44
Majd megcsinálják egymást az új miniszter elnökükkel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!