Rettegés Amszterdamban: nem merik kinyitni pénteken a zsidó iskolákat

2023. október 12. 21:20

Ilyen még sohasem történt Amszterdamban: a város mindhárom zsidó iskolája zárva marad pénteken, nem merik kinyitni őket az atrocitásoktól tartva. Az intézmény vezetői a közösségi médiában megjelent nyugtalanító üzenetekre és a fegyveres őrök hiányára hivatkoznak.

2023. október 12. 21:20
null

Pénteken zárva marad mindhárom amszterdami zsidó iskola, mert a kormány nem biztosított állandó felügyeletet, a diákokat pedig féltik az esetleges atrocitásoktól. Ilyen még nem történt a városban – írja a Het Parool.

Az intézmények közös közleményükben jelezték, a gyermekek és a személyzet biztonsága érdekében döntöttek az online oktatás mellett, mert nem akarnak kockázatot vállalni. Az egyik iskola vezetője azt mondta,

olyan biztonságot akarnak, mint Belgiumban, ahol egész nap fegyveres őrök állnak a kapuknál, nem csupán iskolakezdéskor és a nap végén.

Az időzítés nem véletlen: a Hamász péntekre az egész arab és muszlim világ szolidaritását kérte, számos tüntetést szerveznek Európában.

Ezt is ajánljuk a témában

Az iskolák a szülőknek is levelet írtak, amelyben a közösségi médiában megjelent nyugtalanító üzenetekkel is indokolják a bezárást. Az amszterdami polgármesteri hivatal azt közölte, az egész országban fokozták a „látható és láthatatlan” jelenlétet a rendőrséggel és a terrorizmusellenes egységekkel együttműködve.

Nyitókép: ANP/Het Parool

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. október 13. 13:07
Még nem jelent meg itt a hir a Mandin, de ma délelőtt Észak-Franiaországban egy gimnáziumba betört egy csecsén terrorista Allah akbar felkialtással és halálra sebesitett késével egy tanárnőt a diákok láttára... ilyen ott a közbiztonság. A fr. rendőrség elfogta. Tovább hireket majd délután fogunk kapni.
zsolt196969
2023. október 13. 11:43
Terror van nálunk. Ja nem.!!!!!!!!
powerage
2023. október 13. 10:49
Szerintem a zsidóknak is erőfeszítést kéne tenniük, felhagyni az elkülönüléssel és elmerülni a multikulturalizmus szép új világában.
Ergit
2023. október 13. 10:20
Ha a kép valóban egy holland iskóláról készült, akkor ez a helyzet nem teljesen ismeretlen a számukra! Tehát, vagy régen el kellett volna költözniük innen, vagy határozottabban fellépni saját védelmükben, pl. verni a vasat, hogy a hatóságok tegyenek nagyobb rendet az utcákon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!