Őrjöngenek a brüsszeli zöldpárti liberálisok, mert Magyarország végre megkaphatja a neki járó forrásokat

2023. október 24. 11:15

A brüsszeli zöldpárti liberálisok ellenzik, hogy az Európai Bizottság megállapodjon Magyarországgal, az érvekhez pedig egy mindössze ötoldalas dokumentum is elegendő számukra.

2023. október 24. 11:15
null

Európa piszkos üzletet köt Orbán Viktorral – ezt állítja a Der Spiegelben megjelenő véleménycikk. Markus Becker és Michael Sauga hosszasan kritizálja azt az alkut, amit állítólag Brüsszel köt a magyar kormánnyal annak érdekében, hogy utóbbi feladja az Ukrajnának szánt újabb segélyek blokkolását.

Ezt is ajánljuk a témában

Ötoldalas dokumentumra hivatkozva kritizálják a magyar kormányt

A többek között zöld és liberális frakciók költségvetési ellenőrei elemzésükben arra a következtetésre jutottak, hogy Magyarország továbbra is megsérti az uniós normákat – ezt a szerzők egy birtokukba kerülő, mindössze ötoldalas dokumentumra hivatkozva állítják.

Magyarország papíron reformokat fogadott el, de a gyakorlatban az ország jogállamisága továbbra is silány

– közölte Moritz Körner liberális költségvetési szakértő. Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő pedig arról beszélt: aki azt hiszi, hogy Orbán Viktor a pénzek felszabadításával átállna az Ukrajnát támogatók táborába, nézze meg még egyszer, hogyan fogott kezet Vlagyimir Putyinnal.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 25. 07:40
Ez nem azért piszkos alku, amiért ők mondják. Hanem azért, mert így úgy adhatják oda a nekünk járó pénzeket, hogy mi nem kapjuk meg a jogállam pecsétet. Vagyis folytatódhat ugyanaz a huzavona. Ne legyenek illúzióink, csak akkor leszünk megint jogállam, ha már nem Dr Miniszterelnök vezeti az országot. De akkor kb azonnal.
MaBaker
2023. október 24. 19:30
Az se jó nekik ha valaki pénzért váltja a véleményét és az se ha valaki nem teszi ezt. Megjegyzem isten ments hogy Ukrajnát tovább támogassa az EU.
Akitlosz
2023. október 24. 17:50
Megkaphatja, de nem kapja.
goldie-2
2023. október 24. 17:26
Micsoda érv!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!