Jim Jordan kiesett a házelnök-jelöltségből a republikánus szavazás után

2023. október 20. 20:48

A törvényhozás alsóháza így működésképtelen marad, ugyanis megválasztott elnök nélkül sem törvényt, sem határozatot nem tud elfogadni.

2023. október 20. 20:48

A republikánusok megszavazták, hogy Jim Jordant leváltják a képviselőház elnöki posztjára való jelöléséről, miután három egymást követő szavazáson is alulmaradt – közölte a BBC. Az ohiói republikánust egy párton belüli szavazáson váltották le – ezt két képviselő mondta a portálnak.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Államok Képviselőházának (House of Representatives) előző, republikánus elnökét, Kevin McCarthyt pártjának egy tagja kezdeményezésére két hete többségi szavazáson távolították el pozíciójából. Akkor a demokraták mellett 8 republikánus voksolt a leváltás mellett. Azóta a törvényhozás alsóháza működésképtelen, ugyanis megválasztott elnök nélkül sem törvényt, sem határozatot nem tud elfogadni.

Nyitókép: Chip Somodevilla 

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2023. október 21. 04:57
Még ezek akarnak egy akkora országot vezetni, mint az USA...
rocktoberi-2
2023. október 21. 03:12
Hogy fogják így megszavazni a hoholok további segélyezését?
drogqueen
2023. október 21. 01:00
Ez is egy trumpista geci volt...Hullanak a hidrogénezett fejű csicskái.
Tuners
2023. október 20. 21:58
Így a legkevésbé kártékonyak, szóval akár maradhat is így. 😄
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!