Izraeli külügyminiszter a túszok kivégzéséről: Sosem bocsátanánk meg!

2023. október 10. 07:41

Robbanásig feszült a helyzet, totális háború előtt állunk.

2023. október 10. 07:41
null

Az izraeli túszok kivégzésével fenyegetőzött hétfő éjjel a Hamász iszlamista szervezet fegyveres szárnyának szóvivője, amennyiben az izraeli hadsereg nem hagy fel a Gázai övezet elleni légitámadásaival. Abu Obejda leszögezte: 

ha a támadások folytatódnak, a szervezet minden egyes, gázai civilek otthonát érő támadás nyomán kivégez egy izraeli túszt. 

Eli Kohen izraeli külügyminiszter óva intette a szélsőségeseket, hogy Izrael „egy ilyen háborús bűncselekményt sosem bocsátana meg”.   

Mindeközben keddre virradóra 900-ra nőtt a Hamász Izrael ellen szombaton indított támadása izraeli halálos áldozatainak a száma. A Gázai övezet hatóságai azt közölték, 680 halálos áldozatról tudnak az övezetben. Az éjszaka folyamán az izraeli légirő hevesen bombázta Gázaváros Rimál nevű lakónegyedét, a támadás következtében megsemmisült a palesztin távközlési vállalat épülete is. Találat érte az övezet déli részén lévő Rafah városát is, a helyi kórház egyik orvosa, Talaát Barhum azt közölte, 19-en haltak meg a légicsapásban.   

Ezt is ajánljuk a témában

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Irodája (OCHA) azt közölte, a támadások 790 lakóépületet romboltak le, további 5330 pedig súlyosan megrongálódott. Három víztisztítótelepet is találat ért, a szolgáltatás kimaradása mintegy 400 ezer embert érint – tette hozzá az OCHA. Jan Egeland, a Norvég Menekültügyi Tanács (NRC) főtitkára figyelmeztetett, hogy 

Gáza izraeli blokádja „rendkívüli katasztrófát” okozhat az övezetben. „A kollektív büntetés a nemzetközi jog megsértése” – közölte a sajtó munkatársaival, kiemelve, hogy amennyiben a blokád miatt sebesült gyerekek halnak meg az áram nélkül maradt kórházakban, az háborús bűncselekmény.   

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn jelentette be a Gázai övezet „totális blokádját”, leszögezve,  hogy Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be a Gázai övezetbe.  Az ENSZ adatai szerint folytatódik a Gázában élők menekülése: 

az övezet mintegy 2,3 millió lakosából 187 ezren hagyták el otthonaikat, 

sokan iskolaépületekben kerestek menedéket. Az ENSZ palesztin menekülteket segélyező közel-keleti hivatala (UNRWA) jelenleg több mint 137 ezer embert szállásol el az palesztin területen lévő iskoláiban.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Ramez Mahmúd

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutajos-4
2023. október 10. 10:37
A Palesztínoknak maguk közül kéne kipurgálni a terroristákat, Izrael segítségével, ha valóban a béke vallása az Iszlám, akkor erre képesnek kell lenniük és testvérként egyesülni a két népnek, mert ugye egy ágról származnak. Rettenetes, hogy valóban meghalnak olyanok is, akik ezt az egészet nem akarják, biztos vannak ott is akik csak élni és élni hagyni akarnak.
blanconegro
2023. október 10. 10:19
A béke vallása. Rohadt szarházi muszlimok. Mindet törölném a Föld színéről.
EX_Terminator
2023. október 10. 09:47
Már elkéstek.
connorj
2023. október 10. 09:36
A KÖZELKELETI BÉKÉNEK NÉGY ELEME VAN. AZ EGYIK A VÍZMEGOSZT KÉRDÉSE: https://vm.tiktok.com/ZGJ3PCHVF/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!