Újabb összefüggések láttak napvilágot Prigozsin halálával kapcsolatban

2023. augusztus 26. 16:39

Orosz Telegram-csatornák már azt is közölték, hogy ki lehet a merénylet első számú gyanúsítottja.

2023. augusztus 26. 16:39

A Mandiner olvasói emlékezhetnek, hogy nem sokkal repülőgépe lezuhanása után elkezdődtek a találgatások Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér halála miatt.

A brit és az ukrán hírszerzési források közölték, hogy az orosz katonai hírszerzés, a GRU egyik vezető tisztje, Andrej Averjanov állhat Jevgenyij Prigozsin meggyilkolása mögött.

Fontos azonban kiemelni, hogy a balesetet vizsgáló brit hírszerző ügynökségek felvetése ellenére továbbra sem tudják tényekkel alátámasztani az ehhez kapcsolódó híreszteléseket.

A Wagner-harcosok dühösek

Eközben napvilágot látott egy videó, amelyen vélhetően Belaruszban tartózkodó, Prigozsin meggyilkolása miatt bosszút esküdött Wagner-harcosok szerepelnek. „Rengeteg szóbeszéd van arról, hogy mit fog most tenni a Wagner-csoport. Egyet tudunk mondani.

Elkezdjük, készüljetek fel!”

− mondja egyikük a felvételen. Erről itt írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Sajtóhírek is keringenek a lehetséges elkövetőről

A fentieket követően azonba orosz Telegram-csatornák állításira támaszkodva érdekes feltételezéssel állt elő a Newsweek. Sajtóhírek szerint ugyanis a merénylet első számú gyanúsítottja

Prigozsin személyes pilótája, Artem Sztepanov lehet.

Egyebek mellett például a Baza-csatorna arról számolt be, hogy a nyomozók szerint Sztepanov hozzáférhetett Prigozsin magángépéhez Moszkvából való indulásának előestéjén. A csatorna idézte Sztepanov testvérét is, aki azt nyilatkozta, hogy az elmúlt héten a Kamcsatka félszigeten nyaralt, de „már kapcsolatba léptek vele azok, akiknek szükségük van rá”.

A VChK-OGPU hasonlóképpen arról számolt be, hogy a nyomozók úgy vélik, Sztepanovnak az indulás előtt hozzáférése volt a géphez, és a baleset előtt Kamcsatkára távozott. A Sirena pedig arról számolt be, hogy Prigozsin „személyi pilótája” ellen is nyomozás folyik.

***

Nyitókép: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2023. augusztus 27. 12:02
A medve holt részegen támolyog át a tisztáson. A nyuszika,, aki rühelli a medvét,kihasználva az alkalmat odasettenkedik és egy bézbólütővel félig agyonveri az öntudatlan medvét. Másnap az állatok gyűlést tartanak, az oroszlán elnököl és kérdi; Medve, mondd el, mit láttál! - Hát...nem nagyon emlékszem....ütött vert... két hosszú valami volt a fején...nem lăttam jól....Mondja a medve Mire a nyúl felkiállt : Na csiga! Szorul a hurok !
cccbasatu
2023. augusztus 27. 09:27
Lerágott csont.hja a reklám az isten.....ja van az a pénz!
Agricola
2023. augusztus 27. 09:24
Közvetlenül a cím alatt ez olvasható: "Orosz Telegram-csatornák már azt is közölték, hogy ki lehet a merénylet első számú gyanúsítottja." Ugyanakkor a szövegben egy árva szó sincs arról, hogy mit mondanak az oroszok, hanem csak az ukrán csatornák meséit mutatják be.
nguru
2023. augusztus 27. 08:12
Prigozsin után valahogy megértem a putyinpincsit! Inkább a vékonybélig legyen bent a nyelve minden oroszok cáratyuskájának hátsójában, mintsem hogy vele is lezuhanjon a Honvédség "nemkormánygépe"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!