Videón üzent a Prigozsin meggyilkolásáért bosszút esküdött Wagner-csoport

2023. augusztus 26. 04:49

„Elkezdjük, készüljetek fel!” – mondja egyikük az X-re is felkerült felvételen.

2023. augusztus 26. 04:49
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: csütörtökön kiderült, hogy a Wagner-csoport bosszút esküdött Prigozsin meggyilkolásáért. A Magyar Nemzet gyűjtése szerint a Wagner-közeli Telegram-csatornák zöme bosszúért kiáltott, az egyik így fogalmazott:

A Kreml a miénk lesz!”

Egy másik csatornán így írtak: „A Wagner-csoport vezetője, Oroszország hőse, igazi hazafi – Jevgenyij Viktorovics Prigozsin Oroszország árulóinak tettei következtében halt meg”. Erről itt írtunk bővebben.

Erős üzenetet küldött a dühös Wagner-csoport néhány tagja

Mint azt a Magyar Nemzet kiszúrta, a Visegrád 24 megosztott egy videót is, amelyen vélhetően Belaruszban tartózkodó Wagner-harcosok szerepelnek.

Rengeteg szóbeszéd van arról, hogy mit fog most tenni a Wagner-csoport. Egyet tudunk mondani. Elkezdjük, készüljetek fel!”

− mondja egyikük a felvételen, amely az alábbiakban tekinthető meg:

Gerascsenko is megosztott egy hasonló üzenetet

Mint a portál tájékoztat: az ukrán belügyminisztérium tanácsadója, Anton Gerascsenko is megosztott egy fényképet, amin az egyik Wagner-közeli Telegram-csatorna posztja olvasható.

„A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin haláláról pletykálnak. Mi egyenesen a Putyin vezette Kreml tisztviselőit gyanúsítjuk azzal, hogy megpróbálták megölni őt!

Ha a Prigozsin haláláról szóló információk beigazolódnak, második »Igazság Menetét« szervezünk Moszkvába! Jobb, ha életben van, ez a saját érdeketek”

– idézi a tanácsadót a Magyar Nemzet. („A bejegyzés írója ezzel a Prigozsin által vezetett felkelésre gondolt, amelyet a zsoldosvezér az igazság menetének nevezett el” – teszik hozzá.)

Ezt is ajánljuk a témában

Mutatjuk említett posztot:

 

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 27. 07:26
Putyin tisztogat, és üzent az esetleges lázadóknak! Minden egyes sikertelen hadművelet után kivágta a felelősöket! Az orosz hadsereg belpolitikai súlyának csökkentése az első lépés ahhoz, hogy Oroszország meginduljon a demokratizálódás útján! A másik fontos lépés a gazdaság "nemzetiesítése" azaz, a stratégiai gazdasági ágazatokban az oroszoknak jelentős tulajdona legyen, hogy ne váljon a mindenkori kormány a külföldi tőke foglyává. Politikai kérdésekben Oroszországban a legitimált politikusoknak kell döntenie és nem gazdasági társulásoknak, pláne nem külföldi cégeknek. A gazdaság "oroszosítása" nem nacionalizmus. Az orosz kormány korlátozottan cselekvőképessé válna e nélkül. Putyin úgy próbálja nemzetiesíteni az orosz gazdaságot, hogy a stratégiailag fontos gazdaságot ne lehessen törvényes keretek között újra eladni, külföldi tőke kezére juttatni. Nyugat prüszköl, mert saját maga vonult ki az oroszoktól a szankciók kapcsán, és megkönnyítette Putyin nemzeti felemelkedési programját.
EX_Terminator
2023. augusztus 27. 00:30
Az kizárt hogy ezt Putyin ne látta volna előre, és pláne egy háború közepén meglépi.
grenki-2
2023. augusztus 26. 12:58
Szóval bukik a Moszkvai vezetés, mert a pár tízezres, esetleg százezres Wagner csoport vezetése, ezt mondja? No erre kíváncsi vagyok
szgbj
2023. augusztus 26. 12:05
Kisértetiesen hasonlít a beharangozott ukrán tavaszi/nyári/őszi/téli átütőés mindent elsöprő offenzívára. Már csak figyelni kell tavasszal/nyáron/ősszel/télen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!