Kivégeztek egy amerikai állampolgárt Szaúd-Arábiában

2023. augusztus 17. 10:13

Szaúd Arábiában a kivégzés módja álltalában a lefejezés.

2023. augusztus 17. 10:13
null

Kivégeztek egy amerikai állampolgárt Szaúd-Arábiában, akit azért ítéltek halálra, mert megölte a saját apját – tudatta közleményében a szaúdi belügyminisztérium helyi idő szerint szerdán. A belügyminisztérium közlése szerint a Bisoj Saríf Nádzsi Naszíf néven azonosított amerikai férfi először összeverte, majd megfojtotta egyiptomi származású édesapját. A közlemény szerint mindemellett drogos volt, megpróbálta megcsonkítani a holttestet, és letartóztatása előtt megpróbált végezni egy másik emberrel is. Szaúd Arábiában a kivégzés módja álltalában a lefejezés. Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy amerikai diplomaták júliusban meglátogatták Naszífot és megállapították, hogy nem tartozik a jogtalanul fogva tartottak közé. 

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet adatai szerint Szaúd-Arábia 2022-ben Kína és Irán után a legtöbb halálos ítéletet hajtotta végre a világon. Ugyan az országban a kivégzések gyakorisága csökkent a koronavírus-járvány alatt, az utóbbi években azonban számuk ismét nőtt. A közel-keleti királyságban 2022 márciusában egy nap alatt 81 embert végeztek ki, ami az ország modernkori történelmének legnagyobb tömeges kivégzéseként vált ismertté.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Asraf Amra
 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. augusztus 17. 20:03
Miért hír e hír? Amerikában is van halálbüntetés, Szaudi Arábiában is van halálbüntetés. Végrehajtották.
Beszélgető
2023. augusztus 17. 15:18
Ha már humánus kivégzés, akkor a börtön udvaron sétálgatás közben szedje le egy mesterlövész. Arra nem készül, nem stresszel, csak eldől.
fogas paduc
2023. augusztus 17. 15:14
A lefejezés van annyira "humánus", mint a villamos szék.
korona.2.0
2023. augusztus 17. 14:28
Egyre több a gyilkos, egyre több a gyilkosság manapság. Rengeteg mesterséges DROGOT állítanak elő és fogyasztanak. Gyenge jelleműek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!