Itt a svéd válasz az erőszakhullámra: híddal kötik össze a gettót a kertvárossal

2023. június 15. 09:53

Stockholm hírhedt Rinkeby negyedét a több integráció érdekében híddal kötik össze egy szomszédos, középosztálybeli kertvárossal.

2023. június 15. 09:53
null

Miközben példátlanul magasra emelkedett a jellemzően bevándorló hátterű, klánháborúkhoz kapcsolódó lövöldözések száma Svédországban (most már minden napra jut egy lövöldözés az északi országban), Stockholmban nagy erőkkel keresik a választ a bevándorlók integrációjával kapcsolatos problémákra.

És itt is egy válasz: a bűnözés és lövöldözések sújtotta, kissé elzárt helyen fekvő, észak-stockholmi Rinkeby városrészt egy új híddal összekapcsolnák Sundbyberggel, a közeli, középosztálybeli kertvárossal.

A várostervezők szerint a híd segítene feloldani a szegregációt,

elősegítené az integrációt, hiszen Rinkeby lakói így könnyebben eljutnának a város más részeibe, és a különböző háttérből érkező lakosok elvegyülhetnek egymás között.

Mások viszont tiltakoznak a most még át nem adott híd ellen: a helyi jobboldal szerint ettől csak az várható, hogy a bűnözés fog jobban szétterjedni Stockholmban.

Rinkeby városrészben már 2007-es adatok szerint is

89 százaléknyi volt az első vagy második generációs bevándorlók aránya.

A svédországi lövöldözéses erőszakhullámról itt írtunk részletesebben.

A Deutsche Welle magyar adása helyszíni riportot készített a stockholmi híd körüli vitákról, ami itt tekinthető meg:

Nyitókép: videórészlet

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2023. június 16. 08:11
Ausztráliában is milyen jól sikerült a nyulak integrációja, beszabadítása az 1800-as években.
Martell 2
2023. június 16. 00:53
Szerintem jó ötlet, a kertvárosiak vsz mind bevándorlás és buzi pártiak, most megérezhetik a sok jót amit okoztak az országuk normális lakóinak ezzel.
világbéka
2023. június 15. 20:47
Clemens LADENBURGER úr Főigazgató-helyettes Európai Unió - Európai Bizottság - Jogi szolgálat - Főigazgató-helyettes (SJ.DDG1)
Natila
2023. június 15. 20:39
De ha választani lehet mért nem egy olyan városrésszel kötik össze a gettót ahol a felső osztály lakik, az nem jelentene nagyobb változást a gettólakók életébe. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!