Gyilkossági kísérlettel vádolják a török származású férfit, aki belehajtott egy brüsszeli kávézó teraszába

2022. augusztus 27. 15:13

Az incidens tisztázatlan háttere miatt a belga főváros néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették.

2022. augusztus 27. 15:13
null

Gyilkossági kísérlettel vádolják annak a furgonnak a sofőrjét, amely péntek délután belehajtott egy Brüsszel központjában található kávézó teraszába – írta a La Libre belga napilap szombaton. Az incidensben három ember szenvedett könnyebb sérülést, kórházba senkit sem kellett szállítani. A jármű vezetője elmenekült a tett helyszínéről, de nem sokkal később a rendőrség Antwerpenben letartóztatta. A szemtanúk szerint a furgon elhajtott a kávézó előtt, majd megfordult, és ezután hajtott bele a teraszba.

A La Libre szerint a gyanúsított, Muhamad G. 1994-ben született Antwerpenben. Flamand nyelvű sajtóforrásokra hivatkozva azt írták, hogy török származású, és a DPD csomagküldő szolgálat alkalmazottja. A Het Laatste Nieuws napilap szerint az eset idején valószínűleg éppen a környéken végezte munkáját. A napilapnak nyilatkozó források azt állítják, hogy „a gyanúsított eszét vesztette az augusztus közepén életbe lépett új forgalomirányítási rend miatt, és ezért hajtott bele teljes sebességgel a kávézó teraszába”.

Az indítékot a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de sajtóinformációk szerint az illető már ismert a rendőrség előtt testi sértés miatt. Az incidens tisztázatlan háttere miatt Brüsszel néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették.

(MTI)

Nyitókép: Rendőrök állnak a Saint-Michel utca lezárt szakaszán, ahol egy belvárosi kávéház teraszába rohant egy furgon Brüsszelben 2022. augusztus 26-án. Az incidensben hat ember könnyebben megsérült, a sofőr elhajtott, maajd a járművét a szomszédos utcában hátrahagyva elmenekült.MTI/AP/Sylvain Plazy

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunmagyar
2022. augusztus 27. 19:04
A belgák a hibásak. Minek irányítják a forgalmat? Összezavarják az ember fejét. Jó kis liberális alibi: sosem az elkövető a hibás. Kivéve ha fehér és keresztény. Akkor mindenért is ő a hibás.
Takagi
2022. augusztus 27. 17:19
Budapesten is szétb..á az ideg a dugókban.
Senki Alfonz
2022. augusztus 27. 17:04
Kitüntetni, hiszen kisteherautóval, nem kamionnal hajtott bele a tömegbe!!!
A közösség tagjaként
2022. augusztus 27. 16:57
Gyilkossági kísérlet??? Akkor a 9/11 IS csak az volt! Kár volt bemenni Afganisztánba sok ezer ember élete árán és kár volt kijönni ha már ott voltak. Valakik a világ urának képzelik magukat a pénzüknek "köszönhetően" de ahogy az a pénz jött el IS mehet!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!