Az amerikai hadsereg megkezdte az oltást elutasító katonák leszerelését

2022. február 02. 17:48

Az indoklás szerint ez a lépés elengedhetetlen a hadsereg harckészségének fenntartásához.

2022. február 02. 17:48
null

Azonnali hatállyal megkezdik a koronavírus elleni oltást elutasító amerikai katonák leszerelését – jelentette be szerdán Christine Wormuth, az védelmi minisztérium amerikai hadseregért felelős államtitkára.

Az indoklás szerint ez a lépés elengedhetetlen a hadsereg harckészségének fenntartásához. Az intézkedés hatálya a szárazföldi hadsereg aktív állományú és tartalékos tagjaira, valamint a kadétokra terjed ki. Kivételt a jóváhagyott, illetve elbírálás alatt álló felmentéssel rendelkezők képeznek.    

A Pentagon 2021 augusztusában rendelte el az oltás kötelezővé tételét az amerikai haderő katonái számára. A különböző fegyvernemekhez tartozó katonák túlnyomó többsége már megkapta a koronavírus elleni vakcinák legalább első adagját. Hetvenkilenc amerikai katona hunyt el a koronavírus-fertőzés szövődményeiben.    

„A hadsereg készültsége nagyban függ a katonák azon képességétől, hogy gyakorlatozni, mozgósítani, harcolni tudjanak és megnyerjék országunk háborúit” – jelentette ki Christine Wormuth államtitkár.

A nem beoltott katonák kockázatot jelentenek a haderőre és veszélyeztetik a harckészültséget

– fűzte hozzá a tisztségviselő. A többi amerikai haderőnem, így a légierő is már megkezdte a felmentéssel nem rendelkező katonák leszerelését.

(MTI)

Fotó: JOSEPH PREZIOSO / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandiner71
2022. február 03. 10:50
Lassan Afganisztánnak több katonája lesz .... A világ tényleg kifordult magából ....
crydog
2022. február 03. 10:41
Mert a transznemű, csak az ingyenes átalakító műtét miatt belépett "katonák", akik transzbudi/kajálda stb nélkül egy lépést se tesznek, és akik a műtét után hónapokig "lábadoznak" azoknál nem erősen kérdéses a hadrafoghatóság? Egyébként úgy tudom az amerikai seregben - a fegyverviselés okán - pszihológiai vizsgálat is van. Egy magát hol nőnek/férfinak - hol tűzcsapnak - érző érzelmi labilitással küzdő, valószínűsíthetően tudathasadásos akármi, hogyan is ment át ezeken a teszteken? Kérdezném szerényen.
BossN
2022. február 03. 09:57
Igazuk van. A járványt ellen az oltás a fegyver.
voltospultos
2022. február 03. 08:26
Semelyik fegyveres erőnél nincs demokrácia. Parancsláncolat van, vagyis diktatúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!