Románia 200 katonával segít a NATO-nak az afganisztáni evakuálásban

2021. augusztus 25. 19:36

Románia 200 katonával vesz részt a NATO-val korábban együttműködő afgán állampolgárok és családtagjaik evakuálását célzó NATO-küldetésekben.

2021. augusztus 25. 19:36
null

Románia 200 katonával vesz részt a NATO-val korábban együttműködő afgán állampolgárok és családtagjaik evakuálását célzó NATO-küldetésekben – döntött szerdai ülésén a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT).

A nemzetbiztonsági testület nem határozott meg Románia által befogadandó menekültkvótát. A CSAT közleményéből azonban kiderül: a bukaresti hatóságok már előkészületeket tettek a velük korábban együttműködő, a tálib hatalomátvétel miatt megtorlással fenyegetett afgán állampolgárok biztonságba helyezésére és Romániába szállítására.    

Románia másfelől nemzeti érdekeit és a polgárai védelmét érvényesítve fog fellépni az illegális migráció, terrorizmus, fegyver- és kábítószerkereskedelem megnövekedett fenyegetésével szemben – hangsúlyozza a CSAT közleménye.

(MTI)

Nyitókép: Kabul, 2021. augusztus 25. Az amerikai légierő által közreadott képen amerikai katona afgánokat szállít be egy C-17 Globemaster III amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 24-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei a légi kikötőn keresztül menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét.
MTI/AP/Amerikai légierő/Taylor Crul

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. augusztus 26. 08:22
No, hiszen... ez a NATO halála.
Kanmacska
2021. augusztus 25. 23:54
Na végre! Ekkora harci értékű katonák bevetésekor biztos a siker!
quantum
2021. augusztus 25. 19:45
Már el is indultak Pakisztánba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!