Szijjártó Péter: Magyarország érdeke egy erős és virágzó Ukrajna

2021. július 07. 10:52

Szijjártó Péter szerint Budapest segíti Ukrajnát, de Kijevnek tiszteletben kell tartania a magyar kisebbség jogait.

2021. július 07. 10:52

Magyarország a jövőben is segíteni fogja Ukrajnát, ám Budapest kiemelten fontosnak tartja azt is, hogy Kijev tartsa tiszteletben a magyar kisebbség jogait – jelentette ki szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Vilniusban.

Magyarország érdeke egy erős és virágzó Ukrajna, de nagyon fontos, hogy az ukrán kormány biztosítsa a területén élő magyar kisebbség számára a korábban élvezett jogokat, beleértve az anyanyelvhasználatot is

– szögezte le Szijjártó Péter a litván fővárosban. A koronavírus-járványra kitérve, a külgazdasági és külügyminiszter elmondta: Budapest folytatja az oltási kampányt a kárpátaljai régióban, tekintet nélkül a nemzetiségi hovatartozásra, és a pandémiát követően ismét üdülési lehetőséget biztosít olyan ukrán gyermekek számára, akiknek szülei érintettek az ország keleti felében zajló harcokban.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. július 07. 17:17
És ne felejtsük el, a nyugati demokráciák csinálták trianont.
sozlib_abschaum
2021. július 07. 13:31
Én leszarom, hogy ukrajnát az usá-hoz vagy az oroszokhoz csatolják, miután kárpátalja visszakerült Magyarországhoz.
Magyarok Pásztora
2021. július 07. 13:27
A magyar nemzeti érdek: Kárpátalját vissza!
Senye Péter
2021. július 07. 12:26
"Orosz és ukrán egy nép." - Putyin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!