Korrupcióellenes ügyészek bukkantak antik hajóroncsra Romániában

2021. március 02. 14:18

A hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

2021. március 02. 14:18
null

A romániai Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) fedezett fel egy – a szakértők szerint – ókorból származó hajóroncsot a Konstancától alig 12 kilométerre északra található Mamaia-üdülőtelep tengerpartjának közelében – írja a Főtér.

A korrupcióellenes ügyészek éppen egy korrupciógyanús ügyben nyomoztak, amikor a parttól néhány tengeri mérföldre, 25 méteres mélységben felfedezték a hajóroncsot, amely nagy valószínűséggel antik darab.

A DNA eredetileg azért indított nyomozást a térségben, mert a Fekete-tenger román tengerparti részein – így a Mamaiához közeli tengerpartokon is – hatalmas munkálatok kezdődtek meg az elmúlt években annak érdekében, hogy a partmenti vízfenékről kikapart homokból kiszélesítsék a strandokat.

A 752 millió eurós (mai árfolyamon 274 milliárd forintos) beruházással számoló projektbe még 2018-ban vágtak bele, 2019-ben pedig a kulturális minisztérium alá tartozó Konstanca megyei kulturális osztály adta ki a területre az úgynevezett régészeti mentesítési engedélyt, ami lényegében azt jelenti, hogy a terület „régészeti szempontból nem érdekes”.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: YouTube

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timur Link
2021. március 02. 18:32
És? Korruptak voltak a felfedezettek? Vérségi kapcsolat van_e a lopós románok és a hajó tulajdonosa között? Annyi kérdés és semmi válasz.
Magyarok Pásztora
2021. március 02. 16:12
Lopnak ezek mindent, hajót is.
vastaps
2021. március 02. 15:30
... kiderult ,hogy Faszlekosz kapitany ellopot egy zsak babot a hajo rakomanyabol. (ie. 78ban)
röviden
2021. március 02. 15:26
Bezzeg Románia! Ott az ókorig visszamenőleg vizslatják a korrupciót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!