Basescu lánya öt év letöltendőt kapott

2021. március 02. 18:47

Pénzmosásért és vesztegetésre felbujtásért.

2021. március 02. 18:47
null

Kedden a bukaresti táblabíróság többrendbeli pénzmosásért és vesztegetésre való felbujtásért öt év letöltendő börtönre ítélte Ioana Basescut, a volt államfő, Traian Basescu lányát. Elena Udrea korábbi miniszterre halmazati büntetésként nyolc évet szabtak ki.

Az elsőfokú döntést még meg lehet támadni a legfelsőbb bíróságon.

Az ügy még 2009-re nyúlik vissza: az akkori államfőválasztás rendkívül szorosra sikeredett (végül Basescu nyert Mircea Geoană ellen), és csalásoktól sem volt mentes. Traian Băsescu kampányában két nő is fontos szerephez jutott: legfőbb bizalmasa, Elena Udrea és nagyobbik lánya, Ioana Băsescu. A biztos győzelmet nem bízták a véletlenre, több vállalkozót is rávettek, hogy pénzzel támogassák Băsescu kampányát. Udrea miniszteri befolyásával élt vissza, amikor különböző vállalkozóktól százezer eurós nagyságrendű pénzösszegeket sajtolt ki reklámköltségekre, Ioana Băsescu pedig apja befolyása révén egy állami cég vezérigazgatójától kért 100 ezer eurót a kampányban felhalmozott adósság rendezésére. Bár nem kapta meg a teljes összeget, annyit sikerült szerezni, hogy elutazzon Kubába az akkori párjával.

A DNA csak 2017-ben – bőven Băsescu mandátumának lejárta után – állította bíróság elé a két gyanúsítottat, az ítélet pedig csak most született meg.

Nyitókép: Főtér

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. március 03. 13:16
1. Gyönyörű szépségek. :-)))))))))))))))))))))))))) 2. "A biztos győzelmet nem bízták a véletlenre, több vállalkozót is rávettek, hogy pénzzel támogassák Băsescu kampányát". Mi van???? A szent USÁ-ban nem ezt szokták csinálni az elnökjelöltek a kampány előtt????? Amit szabad Jupiternek?
Nebelwerfer
2021. március 03. 10:49
Három éve már kapott hat évet.... https://foter.ro/cikk/20180605..
Nebelwerfer
2021. március 03. 10:46
Miniszterasszony... https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-cum-a-inflorit-elena-udrea-la-umbra-lui-basescu-ascensiunea-ei-in-imagini--87443.html
Pierre
2021. március 02. 19:34
felkeszul orban rahel. Es a ferje is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!