Veszélyeztetett fajt klónoztak az USA-ban

2021. február 19. 08:16

A feketelábú görényt egy harminc évvel korábban elpusztult állat génjeiből duplikálták.

2021. február 19. 08:16
null

A december 10-én, Coloradoban született kis ragadozó az Elizabeth Ann nevet kapta. Willa-nak, az 1988-ban elpusztult feketelábú görénynek a tökéletes genetikai mása. 

A kísérlet reményekkel teli, hiszen a már kihalt állatfajokat – például a vándorgalambot – is vissza lehet hozni az élők sorába az ilyesfajta klónozási technikával. 

Fotó: YouTube

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2021. február 19. 10:04
"A kísérlet reményekkel teli, hiszen a már kihalt állatfajokat – például a vándorgalambot – is vissza lehet hozni az élők sorába az ilyesfajta klónozási technikával." De minek, könyörgöm? Ha egyszer kihaltak.
A ráció prófétája
2021. február 19. 09:35
"A kísérlet reményekkel teli, hiszen a már kihalt állatfajokat – például a vándorgalambot – is vissza lehet hozni az élők sorába az ilyesfajta klónozási technikával. " Rajta, emberiség! A természetvédelem nevében állítsuk meg az evolúciót!
dr Justice
2021. február 19. 09:33
Ezekből a "feketelábú görényekből" már korábban megindult a klónozásos sorozatgyártás. Számos változatát szabadon engedték már Európában - sőt hazánkban is! Verstappen, Weber, Jourova, Sargentini, illetve csehkata, donáthkacsa, fegyőr, jakab, stb. A kutatók egyedül abban nem biztosak, hogy a kísérleti példányok természetes reprodukcióra képesek-e. Reméljük nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!