Kern: Ausztria haszonélvezője Orbán menekültpolitikjának

2016. szeptember 23. 11:21

Az osztrák kancellár szerint közös uniós megoldás hiányában érthető Magyarország menekültpolitikája, aminek egyébként Ausztria is haszonélvezője volt, mivel így sokkal kevesebb ember érkezik hozzájuk.

2016. szeptember 23. 11:21

A közös uniós megoldás hiányában érzékelhető türelmetlenség miatt érthető Magyarország menekültpolitikája – mondta az osztrák kancellár a Der Standard című osztrák lap pénteki számában megjelent lapinterjúban. Christian Kern kijelentette: országa haszonélvezője Orbán Viktor miniszterelnök menekültpolitikájának, hiszen ezáltal sokkal kevesebb ember érkezik Ausztriába és Németországba is. A kancellár arról is beszélt, hogy mikor a magyar-szerb határt lezárták, akkor nehezen megoldható humanitárius helyzet alakult ki. „Törődnünk kell a helyzet negatív következményeivel is, hiszen amint megindulnak az emberek egy másik európai határszakaszhoz tolódik a probléma” – jelentette ki. 

A kancellár az interjúban leszögezte: a szombati bécsi menekültügyi találkozón a többi között a határok védelméről és a menekültügyi válságban érintett országoknak, például Görögországnak való segítségnyújtásról egyeztetnek. „Kísérletet teszünk arra, hogy felgyorsítsuk az uniós döntéshozatalt” – mondta Kern, aki szerint fel kell mérni, mely szakaszokon van szükség szigorú határvédelemre. „Az érkező menekültek nem csak számokat jelentenek, felelősséggel tartozunk értük” – mondta a kancellár, aki egyúttal felhívta a figyelmet a menekültek származási országában indított segélyprogramok fontosságára is. 

A kancellár kezdeményezésére az osztrák fővárosban tárgyal szombaton Angela Merkel német kormányfő, Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos és a görög, a szlovén, a horvát, a szerb, az albán, a magyar, a bolgár, a román és a macedón kormányfő. Hivatalosan még nem erősítették meg Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének részvételét.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2017. március 09. 20:46
Mondjuk kimehetnének tüntetni is a kényszer-betelepítés ellen. Amikor a kis bajszost kellett ünnepelni elég sokan kimentek. https://www.youtube.com/watch?v=WgTuKcY4GAw
Héja
2016. szeptember 25. 15:25
Nincs nap, hogy helyi ballibjeink ne esnének pofára. Faymann et. rágalomáriáját napokon át visszhangozta a Mandi-hiénakórus. Hogyaszongya: "elszigetelődtünk, Orbán ránk haragította az osztrákokat, Szíjártó provokál" stb. Majd Faymann óriásit taknyolt. Helyi hülyéink kussoltak. A sakálkórus más témát talált. Most fikázzák az új, nem mellesleg szoci kancellárt is. Menthetetlen debil banda.
1120
2016. szeptember 25. 15:24
Ezeknél páros napokon jók vagyunk, páratlan napokon meg nem. Nem ragad a boríték, sógorok? Nyihaha!
illesl
2016. szeptember 25. 15:24
Félelmetes ez az orbanizmus! Orbán migránsokat bérelt fel, hogy a kiverfogú kamionos ott szipogjon az orbani propaganda tv-ben, épp a népszavazás előtt. De arra álmomban sem gondoltam, hogy épp az osztrák kancellár avatkozik be Orbán oldalán a népszavazási kampányba. Mennyivel üdítőbb volt a puderkanzler fajman, aki még szárnyas kapukról gondoskodott. Ez a borzalmas Orbán meg csak cölöpöket ver le, randa szögesdrótot állít fel, így gátolja szegény migrik szabad áramlását... Mennyivel szebb és demokratikusabb a szárnyas kapu... És jön Kern, Orbán szekértolója, talán meg majd bocsánatot kér fajman korábbi kijelentései miatt, esetleg kiáll majd a fidesz standokhoz... Egyszerűen rémálom az orbanizmus internacionalizálódása... Aludni nem tudok ettől..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!