Netanjahu arra biztatja az európai zsidókat, költözzenek Izraelbe

2015. február 15. 14:05

A koppenhágai lövöldözésekre reagálva az izraeli miniszterelnök arra biztatta az európai zsidókat, hogy költözzenek Izraelbe. Benjamin Netanjahu azt mondta: ismét zsidókat öltek meg Európa földjén csak azért, mert zsidók voltak. Hozzátette: Izrael minden zsidó hazája, amely tárt karokkal várja őket.

2015. február 15. 14:05

Izraelbe költözésre buzdította az európai zsidókat Benjámin Netanjahu miniszterelnök a koppenhágai merényletek nyomán a szokásos vasárnapi kormányülés kezdetén – közölte a katonai rádió. „Ismét zsidókat öltek meg Európa földjén csak azért, mert zsidók voltak” – mondta Netanjahu, és a szélsőséges iszlamista merénylethullám és az antiszemita terrorakciók további folytatását jósolta a koppenhágai Krystalgade zsinagóga őrének éjszakai lelövése után.

A zsidók nyilván védelmet érdemelnek minden országban, de azt mondjuk nekik, testvéreinknek, hogy Izrael az otthonotok” – hangsúlyozta a megbeszélésre előkészített közleményében a miniszterelnök. „Felkészülünk egy tömeges európai bevándorlási hullámra, és erre szólítunk fel. Azt szeretném mondani minden európai, és bárhol máshol élő zsidónak, hogy Izrael minden zsidó hazája, amely tárt karokkal várja őket” – tette hozzá Netanjahu.

A támadás egyik halálos áldozata a harmincnyolc éves izraeli származású Dan Uzan, a koppenhágai zsidó közösség tagja volt, aki egy bár micvón, egy zsidó közösségbe fogadási szertartáson biztonsági őrként dolgozott a zsinagóga bejáratánál vasárnap hajnalban.

A diaszpóraügyi miniszter feladatkörét is ellátó Naftali Bennet vasárnap telefonon beszélt a dániai zsidók képviselőivel és részvétét fejezte ki a történtek miatt. „Izrael állama Önök mellett áll ezekben a nehéz időkben és kész bármiképpen segíteni” – áll Bennet hivatalának közleményében. „Elfogadhatatlan, hogy Európa utcáin zsidókat lőjenek agyon, nem hagyjuk, hogy a zsidók az antiszemita támadások könnyű célpontjai legyenek” – tette hozzá az izraeli politikus.

Avigdor Liberman külügyminiszter szerint a hétvégi koppenhágai terrormerényletek „azt bizonyítják, hogy szükség van egy valóban megalkuvásmentes háborúra az iszlám terror és annak okai ellen”. Az izraeli diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a „merényletek megerősítik, amit évek óta mondunk, hogy elsőként Izrael és a zsidók tapasztalják meg a terrort, mert a Nyugat és a szabad világ terror elleni háborújának a fontvonalában állnak” – tette hozzá.

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misfits
2015. február 16. 10:03
Az utolsó Majd kapcsolja le a villanyt.pápá
Valandil
2015. február 16. 08:37
Lech lecha!
kombinátor
2015. február 16. 00:15
Ennyire még sohasem értettem egyet Netanjahuval ... Ez egy nagy ember! Fogadjátok meg a szavait!
oskar
2015. február 15. 22:48
De hát vannak zsidó vallású dánok, franciák, magyarok...stb akiknek az ősei soha nem is jártak Izrael földén. Olvastam egy magát "igazi zsidónak" vallótól egy írást, hogy sok mai zsidónak vallót nem is tart zsidónak. Ugyanis valaha létezett egy Kazária, ahol sok nem Judeából való ember is felvette a zsidó vallást, így Kazária államvallása a zsidó volt. Hmm. Hogyan lehet kiszűrni az Izraelbe költözni szándékúakat, ha az nem zsidó???? Hiszen sok zsidó nem vallásos és héberül, jidisül sem beszél. Hogyan???? Mondhatja egy nem zsidó, hogy én zsidó vagyok??? zsidóvá akarok válni, Izraelben akarok élni????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!